2024.04.24 | Szerda
György napja

Nyugdíj
Keresés
4. oldal / összesen: 20
..
A kormány célja az idősek jólétének növelése
A kormány célja az idősek jólétének növelése, az aktív, tartalmas időskor biztosítása, a generációk közötti együttműködés és a családközpontú szemlélet erősítése - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, az Idősek Tanácsa ülése előtt rendezett konferencián.
..
A kormány beismerte, hogy fenntarthatatlan a nyugdíjrendszer
A Magyar Liberális Párt szerint a kormány azzal, hogy bevezeti a szülőtartást, beismerte, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatatlan.
..
Jól teljesítettek az önkéntes nyugdíjkasszák az első negyedévben
Jól teljesítettek az önkéntes nyugdíjkasszák az első negyedévben, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez (ÖPOSZ) tartozó tagpénztárak vagyona március végén 1093 milliárd forintra rúgott, éves összevetésben 5 százalékkal bővült; az egészségpénztári egyéni befizetések 4,5 százalékkal nőttek - közölte az ÖPOSZ.
..
A szociális kiadások legnagyobb részét az idősekre költötte az ország 2013-ban
A szociális kiadások legnagyobb részét Magyarország 2013-ban az idősekre költötte, a második legnagyobb összeget egészséggondozásra fordította, a harmadik helyen pedig a családra és a gyerekekre szánt kiadások álltak - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2015 című kiadványából.
..
A saját autótól lennénk boldog nyugdíjasok
A Boldognyugdijasok.hu oldalon keresztül elvégzett kalkulációk azt mutatják, hogy a jövő nyugdíjasai saját autóval szeretnének közlekedni, és belföldön szeretnének nyaralni. Az OTP Nyugdíjpénztár által üzemeltetett oldalon az elmúlt két hónapban több mint 350 érdeklődő nézte meg, hogy a várható nyugdíját mekkora összeggel kell kiegészítenie, ha olyan életet szeretne élni időskorában, mint amilyenre vágyik.
..
Több pénz jut a korhatár alatt nyugdíjba menő nőknek
Emelkedik jövőre - az idei 195 milliárd forintról 233 milliárd forintra - az a keretösszeg, amelyet a kormány a nők korhatár alatti nyugellátására szán - derül ki a 2017-es költségvetési javaslat Nyugdíjbiztosítási Alapra vonatkozó fejezetéből.
..
Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése megduplázza a nyugdíjemelés mértékét
Az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) csökkentése gyakorlatilag megduplázza a nyugdíjemelés mértékét - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
..
Az MSZP szerint pofátlanság a jövőre ígért nyugdíjemelés mértéke
Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke szerint" az évezred legnagyobb pofátlansága", hogy 0,9 százalékos nyugdíjemelést adna jövőre a kormány.
..
Nem álmodunk mozgalmas időskorról
Pihenni, kirándulni szeretnénk időskorunkban, de nem tudjuk miből – derül ki az OTP Öngondoskodási Indexéből. A férfiak jellemzően baráti társaságban, közös meccsnézéssel, a nők olvasással és sok sétával képzelik el nyugdíjas éveiket, ezzel szemben sokan megbarátkoztak már az élethosszig tartó munka gondolatával is. Az OTP Önkéntes nyugdíjpénztár arra hívja fel a figyelmet, hogy jelentős az eltérés az emberek vágyai és tervei között, ha az időskorról van szó.
..
Elveszni látszik a nők előnye az öngondoskodás terén
Nem tapasztalható jelentős eltérés a nők és a férfiak hosszú távú öngondoskodási szokásaiban – legalábbis erre utalnak az OTP Bank és az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tapasztalatai. A legnagyobb hazai nyugdíjpénztár taglétszámában sokáig a nők voltak 45-55 százalékos fölényben, ám 2015-ben a férfiak elkezdtek felzárkózni.
..
Fokozatosan menne nyugdíjba az 55 év feletti munkavállalók többsége
Az 55 év feletti magyar munkavállalók 57 százaléka fokozatosan vonulna nyugdíjba, ez megfelel a globális trendnek - derült ki az Aegon 2015. évi nyugdíjfelkészültségi kutatásából, amelyhez 16 ezer embert kérdeztek meg világszerte 15 országból.
..
Csúcson a nyugdíjcélú megtakarítások!
Csak 2015-ben, több mint 16 milliárd forintnyi befizetés érkezett a nyugdíjpénztári piac legnagyobb szereplőjéhez, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárhoz. A kimagasló eredményt a pénztár úgy értékeli, hogy a lakosság kezdi felismerni a nyugdíjcélú megtakarítások szükségességét.
..
A magyar lakosság többsége szerint 30 éves kor előtt el kellene kezdeni takarékoskodni a nyugdíjra
A magyar lakosság többsége úgy véli, hogy már 30 éves kor előtt el kellene kezdeni takarékoskodni a nyugdíjra, 41 százalékuk úgy érzi, nagyon nehezen élne meg pusztán az állami nyugdíjból, 31 százalékuk szerint a nyugdíj semmire sem lesz elég, és mindössze 23 százalék bízik ugyanolyan vagy jobb életszínvonalban, mint amiben most része van - állapította meg a K&H Biztosító egyik friss felmérése.
4. oldal / összesen: 20