2024.05.06 | Hétfő
Ivett, Frida napja

Nyugdíj
Keresés
5. oldal / összesen: 20
..
Éves szinten 24 ezer forinttal nőnek a nyugdíjak 2016-ban
A januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.
..
Több nő spórol rendszeresen a nyugdíjára, mint férfi
Az egyszeri díjas nyugdíjbiztosítást kötők 52 százaléka, míg a rendszeres díjas nyugdíjbiztosítást kötők 57 százaléka nő a K&H Biztosító ilyen biztosításokat kötött 4 ezer ügyfele közül.
..
A nyugdíjak 1,6 százalékkal nőnek januártól
A nyugellátások és több más ellátás összege 1,6 százalékkal nő januártól.
..
A lakosság kisebb részének van csak nyugdíj célú megtakarítása
A megkérdezettek kétharmada fontosnak tartja az időskorra való öngondoskodást, de 60 százalékuknak nincs semmilyen nyugdíj célú megtakarítása - közölte felmérése eredményét az NN Biztosító.
..
A strasbourgi bíróság elmarasztalta Magyarországot a nyugdíjtörvény módosítása miatt
Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) keddi ítéletében elmarasztalta Magyarországot a közszférában dolgozó nyugdíjasok nyugdíjának folyósítására vonatkozó új szabályozás miatt, amely a bíróság szerint ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével és sérti a megkülönböztetés tilalmát.
..
Alacsonyak a nyugdíjcélú megtakarítások
A megkérdezettek 85 százaléka véli úgy, hogy a nyugdíja majd nem lesz elég a megélhetésére, de megtakarítással csak 64 százalékuk rendelkezik, a kifejezetten nyugdíjcélú megtakarítással rendelkezők aránya pedig ennél is kevesebb, mindössze 37 százalék - derül ki az Union Biztosító saját ügyfelei körében végzett felméréséből.
..
Jövedelmünk minimum 83 százalékával lennénk elégedettek nyugdíjként!
A hazai lakosság a saját, nyugdíj előtti havi keresetének 83 százalékával lenne maradéktalanul elégedett nyugdíjjáradékként. Igaz a várakozás ennél pesszimistább: a legtöbben a jövedelmük 64 százalékára számítanak időskorukban. – derült ki az OTP Öngondoskodási Indexéből. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár szerint a várt és az ideálisnak tartott szint közötti különbségre az öngondoskodás jelentheti a megoldást.
..
Megjelent a nyugdíjemelésről szóló kormányrendelet
Megjelent a nyugellátások és számos más ellátás jövő januári, 1,6 százalékos emeléséről szóló kormányrendelet a szerdai Magyar Közlönyben.
..
Tárgyalásokat sürgetnek szakszervezetek a korkedvezményes nyugdíjról
Akcióegységbe tömörültek a közlekedési szakszervezetek a korkedvezményes nyugdíj ügyének rendezése érdekében; ha nem kezdődnek érdemi tárgyalások, sztrájkot hirdetnek - mondta el a Mozdonyvezetők Szakszervezetének alelnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
..
A Pénztárszövetség üdvözli az önkéntes pénztárak szolgáltatásait bővítő törvényjavaslatot
Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Pénztárszövetség) üdvözli a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a nemzetgazdasági tárca által kezdeményezett törvénymódosításokat, amelyek elfogadása esetén a továbbra is változatlanul elérhető egyösszegű szolgáltatás mellett többféle pénztári járadékot is kérhetnek majd a tagok - közölte a Pénztárszövetség
..
Az önkéntes nyugdíjkasszák vagyona 6,53 százalékkal nőtt egy év alatt
Jó teljesítményt értek el az első három negyedévben az önkéntes nyugdíjpénztárak, a Pénztárszövetséggel együttműködő kasszák összesített vagyona 6,53 százalékkal nőtt egy év alatt, míg az egészségpénztári tagok egyéni befizetései 14,5 százalékkal emelkedtek - közölte a szövetség .
..
Csökkenő nyugdíjjal kalkulálnak a szakértők
A jelenlegi 132 ezer forintos átlagnyugdíj az utolsó fizetés 83 százaléka, 2050-re ez az arány, a helyettesítési ráta 65 százalékra, míg az átlagnyugdíj jelenértéken számolva 104 ezer forintra csökken, mivel egy keresőre egyre több nyugdíjas jut a jövőben - mondta Sztanó Imre, az NN Biztosító értékesítési és disztribúciós ügyvezető igazgatója.
..
Hamarosan kiderül, teljesítették-e a magánkasszák a 70 százalékos limitet
Mind a négy magánnyugdíjpénztárnál elérte a tagdíjfizetők aránya a 70 százalékos minimumot szeptemberben a kasszák honlapjain közzétett információk szerint. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) törvényi kötelezettségének megfelelően a szeptember 30-i - és az azt megelőző hónapok - adatainak ismeretében áttekinti, hogy a hazai piacon tevékenykedő magánnyugdíjpénztárak megfelelnek-e a 70 százalékos tagdíjfizetési szabálynak - mondta az MTI-nek Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.
5. oldal / összesen: 20