2024.05.18 | Szombat
Erik, Alexandra napja

Bank
Keresés
7. oldal / összesen: 47
..
Az MNB 2016 végén bevonja a régi húszezreseket
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2016. december 31-én bevonja a 2015. előtt kibocsátott 20 ezer forintos bankjegyeket, 2017. január 1-jétől már csak a megújított, 2015 decemberében forgalomba hozott húszezresekkel lehet fizetni - jelentette be Pataki Tibor, a jegybank készpénzlogisztikai igazgatója hétfőn.
..
Kedvező önkéntes pénztári változások
Egy 2016-tól hatályos törvénymódosítás révén ezentúl egyetlen önkéntes pénztáron belül elérhetővé válhatnak az eddig külön-külön nyújtott egészség- és önsegélyező pénztári szolgáltatások - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
..
20 milliárd forinttal csökken jövőre a bankadó
kormány kiszámíthatósággal, bizalommal segíti a bankrendszer működését és elkötelezett a bankadó további csökkentése mellett, amely -2017-ben a bankrendszer egészét tekintve 20 milliárd forinttal mérséklődik - mondta Varga Mihály az OTP Bank éves rendes közgyűlésén.
..
Egyre nagyobb teret kaphat az egészségügyi öngondoskodás Magyarországon
A háztartások egészségügyi kiadásainak folyamatos emelkedésével, illetve a magán-egészségügyi szolgáltatások népszerűségének növekedésével egyre nagyobb jelentősége lesz Magyarországon az egészségügyi öngondoskodásnak – Hangzott el az OTP Egészségpénztár sajtóháttér-beszélgetésén. A hazai piac legnagyobb egészségpénztári szereplője arról számolt be, hogy a tavalyi év során minden eddiginél nagyobb mértékben, több mint 500 millió forinttal növekedett a hozzájuk érkező, egyéni befizetések összege. Ezért egy új, okostelefonnal igénybe vehető szolgáltatást indítottak.
..
A személyi kölcsön a második leggyakoribb hiteltípus egy kutatás szerint
A személyi kölcsön a lakáshitel után a második leggyakrabban igénybe vett konstrukció - közölte a Cofidis Magyarország kedden, az NRC marketingkutató országos, reprezentatív kutatása alapján.
..
Részletesebb tájékoztatást kell adni a fogyasztói hitelfelvételnél
A felelős és átláthatóbb hitelezést segítik a fogyasztói hitelfelvételt érintő márciusi jogszabályváltozások, amelyek egyebek mellett a korábbinál szélesebb körű ügyféltájékoztatást követelnek meg a pénzügyi intézményektől - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
..
Több mint 20 százalékkal nőtt a SZÉP-kártya feltöltés
Idén az első két hónapban 10,9 milliárd forintot töltöttek fel a SZÉP-kártyákra, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 22 százalékos növekedés, a költés 26 százalékkal emelkedett és elérte a 10,4 milliárd forintot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
..
Egyre többen vesznek fel lakáshitelt
Egyre többen vesznek fel lakáshitelt, 42 százalékkal nőtt az új lakáshitelek száma az előző évhez képest - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
..
A felfutó lakáshitelezés idején körültekintően kell kölcsönt felvenni
A felfutó lakáshitelezés időszakában a fogyasztóknak célszerű körültekintően kiválasztani a számukra leginkább megfelelő jelzáloghitelt, minden esetben részletesen tájékozódni kell a jelzáloghitelek jellemzőiről és azok szerződéses feltételeiről - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.
..
800 millió forintot költöttünk a SZÉP kártyákról négy nap alatt
Az OTP SZÉP kártyákról naponta átlagosan 200 millió forintot áramlott a belföldi turizmusba és vendéglátásba az első tavaszi, 4 napos hosszúhétvégén. A kibocsátó OTP Pénztárszolgáltató várakozásainak megfelelően a május 31-én lejáró, 2014-es feltöltések összege is jelentősen csökkent, de van még mit tenni!
..
MNB: tovább bővült a bankkártyás vásárlási forgalom
Tovább bővült a kártyás vásárlási forgalom a tavalyi év negyedik negyedévében mind értékben, mind a tranzakciók számában, már közel 9 millió kártya van forgalomban, amelyek több mint fele alkalmas az érintéses fizetésre - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
..
A reklámszövetség aggályosnak tartja a kormányzati beavatkozást a banki kereskedelmi hirdetésekbe
A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) aggályosnak tartja a kormányzati beavatkozást a banki kereskedelmi hirdetésekbe, és a vonatkozó rendelet visszavonását szorgalmazza.
..
Hogyan tudja motiválni dolgozóit? - Az OTP SZÉP kártyával rendelkező munkavállalók 63 százaléka elégedett munkáltatójával
Az európai átlaghoz képest (57%) elkötelezettebbek a magyar dolgozók munkahelyük iránt – derül ki az Aon Hewitt 2015-ös felméréséből. Hazánkban a dolgozók 62 százaléka ajánlja munkahelyét és nem tervezi a váltást. Bár az adat bíztató, van még hova fejlődni. Az OTP Bank összeszedett három lehetőséget, amivel a munkáltatók növelhetik dolgozóik elégedettségét, és így elkötelezettségét is.
7. oldal / összesen: 47