2024.06.09 | Vasárnap
Félix napja

Bank
Keresés
8. oldal / összesen: 47
..
Az MNB meghosszabbította a felkészülési időt a bankoknak a forint lejárati összhang javítására
Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa 2017. április 1-jére módosította a hitelintézetek forint lejárati összhangjának szabályozásáról szóló rendelet hatályba lépését, fél évvel meghosszabbította a bankok felkészülési idejét a rendeletben előírtak teljesítésére.
..
Csok - OTP: a csok-kérelmek fele az OTP-hez érkezett
Az idén január végéig országosan összesen mintegy 9000 csok-kérelem érkezett be a bankokhoz, ennek felét az OTP-hez nyújtották be - mondta Kormos Zoltán, az OTP Bank igazgatója egy bankszövetségi tanulmány alapján a pénzintézet hétfői háttérbeszélgetésén.
..
Alacsony a bizalom a bankok iránt
A magyar lakosság pénzügyi műveltsége a nemzetközi átlagnak megfelelő ugyan, a tényleges pénzügyi tudás azonban még nagyon messze van a kívánatostól. A felnőtt lakosság egyharmada nem tartja magát tájékozottnak pénzügyi kérdésekben, ugyanakkor negyedük nem bízik a bankokban, és ötből ketten inkább otthon tartják a pénzüket - derül ki a GfK felméréséből.
..
Jelentősen emelkedtek a munkáltatói adományok az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárnál
Tavaly összesen 6 milliárd forintnyi önkéntes nyugdíjpénztári befizetéssel támogatták dolgozóikat a felelős munkáltatók – derült ki az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár év végi értékelőjéből. Egy év alatt több mint 84 százalékkal emelkedett munkáltatói hozzájárulásokon felül adható adományok összege. A vállalatok körében nem csak az adó- és költségelőnyök miatt, de a munkavállalók lojalitásának és pénzügyi tudatosságának növelése érdekében is hasznos ez a béren kívüli juttatás.
..
Rekord tagdíjbefizetés az Aegon önkéntes nyugdíjpénztáránál
Rekordbevételt ért el 2015-ben az Aegon önkéntes pénztára, az éves tagdíjbevétel meghaladta a 12,4 milliárd forintot, ami 14 százalékkal, 1,5 milliárd forinttal több az előző évhez képest - közölte a biztosító.
..
MNB: február elejétől online lekérdezhető az értékpapírszámlák egyenlege
Február elejétől kérdezhetik le a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elektronikus felületén a befektetési szolgáltatók ügyfelei értékpapír- és ügyfélszámlájuk egyenlegét, amivel kiküszöbölhető, hogy a szolgáltató "kifelejtse" az ügyfeleket az adatszolgáltatásból, ahogy a tavalyi brókerbotrányok során történt - mondta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke.
..
Az OTP megveszi az AXA Bank magyarországi üzletágát
Az OTP Bank és az AXA Bank Europe SA megállapodást írt alá az AXA Bank magyarországi üzletágának megvásárlásáról - jelentette be a magyar pénzintézet.
..
A takarékoknál is igényelhető a csokhoz a kamattámogatott hitel
Február elsejétől a takarékok országszerte közel 1500 fiókjában elérhetővé vált a családok otthonteremtési kedvezményéhez (csok) igényelhető államilag támogatott kedvezményes hiteltermék - közölte a Takarékbank.
..
Kockázattudatosság jellemzi a magyarországi bankokat
A magyar vállalkozások több mint 200 pénzintézetnél vezetik számláikat, azonban 1000 feletti céges ügyfélszámmal mindössze 37 rendelkezik, a 15 legnagyobb pénzintézetnél összpontosul a vállalati partnerek csaknem 84 százaléka. A nehéz idők a bankokat a potenciális ügyfelek pontosabb feltérképezésére és a kockázatok körültekintő kezelésére késztették - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzéséből.
..
Életbe léptek a fogyasztóbarát módosítások az új biztosítási törvényben
Az új biztosítási törvény alapján a biztosítóknak januártól közölniük kell ügyfeleikkel a megtakarítási életbiztosítási termékek teljes költségmutatóját, és hosszabbítaniuk kell panaszfogadási célú nyitvatartási idejüket, valamint bővült a jegybank felügyelési eszköztára is - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
..
Csok - Az Ersténél jövő hétfőtől igényelhető a támogatás
Az Erste Bank január 18-tól fogadja a megváltozott feltételek melletti családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) és az új kamattámogatott lakáshitellel kapcsolatos igényléseket - közölte a pénzintézet.
..
A Széchenyi Kártyával felvehető hitel összegét 50 millió forintra emelték
A Széchenyi Kártya Programban 50 millió forintra emelték a felvehető hitel összegét a korábbi 25 millió forintról - mondta el a programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán.
..
Egy év alatt több mint 9 700-an csatlakoztak az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárhoz
A hazai nyugdíjpénztári piac legnagyobb szereplője, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár a 2014-es év után 2015-ben is növelni tudta taglétszámát, a piacon egyedüliként. Egy év alatt több mint 9 700 új tag csatlakozott a teljes nyugdíjpénztári vagyon mintegy ötödét kezelő OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárhoz.
8. oldal / összesen: 47