2024.06.10 | Hétfő
Margit, Gréta napja

800 millió forintot költöttünk a SZÉP kártyákról négy nap alatt
2016.03.17
Bank
1268
.
Az OTP SZÉP kártyákról naponta átlagosan 200 millió forintot áramlott a belföldi turizmusba és vendéglátásba az első tavaszi, 4 napos hosszúhétvégén. A kibocsátó OTP Pénztárszolgáltató várakozásainak megfelelően a május 31-én lejáró, 2014-es feltöltések összege is jelentősen csökkent, de van még mit tenni!

A március 15-i hosszú hétvége négy napja alatt összesen 800 millió forintnyi juttatást használt fel az OTP SZÉP kártya 990 000 kártyabirtokosa. Ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban minden nap 200 millió forint áramlott a hazai szálláshelyekhez és vendéglátókhoz.

A négy napos hétvégén felhasznált juttatások 75 százalékát vidéken költötték el. Elsősorban az Észak-Magyarországi és a Nyugat-Dunántúli régióban, ahol 111 illetve 100 millió forintot használtak fel a kártyabirtokosok. Ezt a két térséget csak a Budapest-Közép-Dunavidéki Régió előzte meg a maga 200 millió forintos bevételével.

„A hosszú-hétvége költési adatai ismét igazolták, hogy az OTP SZÉP kártya a magyar családok kikapcsolódásának egyik fontos, sőt nélkülözhetetlen eszközévé vált. Bízunk abban, hogy a közeledő húsvéti ünnepeket ismét pihenéssel és feltöltődéssel töltik majd kártyabirtokosaink. Annál is inkább mert még mindig mintegy 2,6 milliárd forintnyi 2014-es juttatást kellene felhasználni a hátralevő két és fél hónap alatt. Mindenkit arra bíztatunk, hogy regisztrálják kártyájukat a honlapunkon, ellenőrizzék, van e még két évvel ezelőtti feltöltésük, és ha igen, akkor használják fel még a május 31-i határidő előtt.” – hívta fel ismét a figyelmet a lejáró egyenlegekre Kuhárszki András az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatója.

Az OTP Bank előzetes várakozásainak megfelelően a hosszú hétvége négy napja alatt a május 31-én lejáró, 2014-es feltöltések összege 79 millió forinttal csökkent. Bíztató hír, hogy a két évvel ezelőtti juttatások 95 százalékát már felhasználták a kártyabirtokosok, de még így is több mint 2,5 milliárd forintnyi juttatást lehet kikapcsolódásra, feltöltődésre fordítani! A korábbi évek tapasztalatai alapján pénzintézet arra számít, hogy az érintett juttatások felhasználása a határidő felé közeledve fog egyre inkább felpörögni.
Forrás: OTP.hu, Café PR