2024.04.26 | Péntek
Ervin napja

Bank
Keresés
5. oldal / összesen: 47
..
Megújulnak a 2000 és az 5000 forintos címletű bankjegyek
Megújulnak a 2000 és az 5000 forintos címletű bankjegyek, az új bankók november 15-étől válnak törvényes fizetőeszközzé, de a készpénzforgalomban csak 2017. március 1-jétől lehet találkozni velük, hogy az automaták és pénzkezelő gépek kezelői felkészülhessenek - jelentette be Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke.
..
Nemzetközi mezőnyben is helytáll az OTP Nyugdíjpénztár és a Café PR provokatív megközelítése
Ezüstérmes lett az év kampánya kategóriában az oroszországi Eventiada Awards-on, és döntőbe került a legjobb európai kommunikációs projekteket elismerő European Excellence Awards-on is az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár és a Café PR közös integrált projektje, a Nem dolgozhat örökké kampány.
..
Továbbra is magas megtakarítási szándék és biztonságra törekvés jellemzi a magyarokat
Az Erste Csoport felmérése alapján a megtakarítók körében Magyarországon nőtt a legjobban a havi megtakarítások összege: a tavalyi 14 900 forint helyett 2016-ban 16 148 forintot tudnak havonta félretenni, ami 9 százalékkal magasabb, mint 2015-ben - derült ki az Erste öngondoskodási felméréséből.
..
A hosszú hétvégén a legtöbbet Észak-Magyarországon költötték az OTP SZÉP kártyákról
Pihenéssel töltötték az OTP SZÉP kártya birtokosai a november eleji hosszú hétvégét. A legnépszerűbb vidéki régiók rangsorában – a nyári időszakhoz képest – azonban változás történt, hiszen a Balatoni régiót a Nyugat-Dunántúli és az Észak-Magyarországi Régió is megelőzte a novemberi hosszú hétvégén.
..
Többet használják bankkártyájukat az ügyfelek
Értékben mintegy 13 százalékkal, alkalmat tekintve pedig 23 százalékkal többet vásároltak bankkártyával a Sberbank Magyarország ügyfelei az idén októberig, az egy évvel korábbi időszakhoz képest - közölte a bank elemzésének eredményét.
..
Még két hónapig lehet fizetni a régi húszezresekkel
Még két hónapig lehet fizetni a régi húszezresekkel, a forgalomban lévő húszezres bankjegyek 75 százaléka már a 2015 decemberében kiadott új változat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
..
Október 29-től egyszerűbb és gyorsabb lesz a bankváltás
Október 29-től egyszerűbb és gyorsabb lesz a bankváltás, hatályba lép ugyanis az a kormányrendelet, amely rögzíti a fizetésiszámla-váltás feltételeit és határidőit.
..
Több éves csúcson a vállalkozások bizalma
Jelentősen javult a magyarországi vállalkozások bizalma: a kis- és középvállalkozások (kkv) egyéves várakozásait mutató K&H kkv-bizalmi index 5 pontos ugrást követően -3 ponton áll, amely az utóbbi hat év legjobb eredménye; az index egy év stagnálást követően emelkedett - derül ki a K&H kkv-bizalmi index legfrissebb, kedden közzétett adataiból.
..
A bankok az igénylések érdemi növekedésre számítanak a feltételek enyhítése nyomán
Érdemi növekedésre számítanak az MTI által megkérdezett bankok a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylésekben, mivel olyan ügyfélkör számára is elérhetővé vált a támogatás, amelynek eddig erre nem volt lehetősége. A nemzetgazdasági miniszter egy írásos válaszából pedig az derült ki, hogy a csok igénybevételéhez az első hét hónapban a támogatottak 37 százaléka vállalt egy vagy több gyereket.
..
Felkészülnek a bankok az alapszámla bevezetésére, többségük kedvezőbb csomagokat kínál
A bankok az október 15-i határidőig felkészülnek az alapszámla bevezetésére, azonban többségük egyelőre nem tapasztalt érdeklődést, mert tájékoztatásuk szerint kedvezőbb konstrukciók is elérhetők termékeik között - derült ki az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból.
..
Az elszámolási panaszt benyújtó devizahitelesek 3 százaléka ért el eredményt
Az augusztus végi adatok szerint a panaszt benyújtó 16 536 egykori devizahiteles mindössze 3 százalékának sikerült valamilyen eredménnyel vitatni az elszámolást a Pénzügyi Békéltető Testületnél (PBT) - derült ki az azénpénzem.hu hétfői cikkéből.
..
Egyre több a készpénzbefizetésre alkalmas ATM a bankok hálózatában
Egyre népszerűbbek a banki ügyfelek között a készpénzbefizetésre alkalmas bankautomaták (ATM-ek), a nagy fiókhálózattal rendelkező kereskedelmi bankok közül az Erste Bank Hungary, az OTP és a K&H Bank is jelentős fejlesztéseket hajt végre ezen a területen.
..
Idén még a tavalyinál is többet költöttünk pihenésre!
Idén július végéig mintegy 16 százalékkal többet – 43 milliárd forintot – költöttek az OTP SZÉP kártyabirtokosok, mint tavaly az első hét hónapban. A korábbi évekhez hasonlóan, a nyári időszak most is kiemelkedő a költések tekintetében. Az éves szabadságok és kirándulások mellett a fesztiválok költségeit is sokan fizetik SZÉP kártyájukkal.
5. oldal / összesen: 47