2024.05.04 | Szombat
Mónika, Flórián napja

Bank
Keresés
4. oldal / összesen: 47
..
A magyarok fele egészségügyi analfabéta
Minden második embernek gondot okoz, hogy az egészségére vonatkozó információkhoz hozzájusson, azokat feldolgozza, ezt követően pedig helyes döntéseket hozzon a saját egészségével kapcsolatban a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. kutatása szerint. Az OTP Egészségpénztár az egészségügy világnapja alkalmából most arra szeretné felhívni a lakosság figyelmét, hogy érdemes felkészülni a váratlan egészségügyi helyzetekre.
..
Megkezdődik az azonnali fizetési rendszer létrehozása
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatósága döntött arról, hogy a jegybank tulajdonában álló GIRO Zrt. fogja létrehozni az azonnali fizetési rendszer központi infrastruktúráját; 2019 közepére valósul meg az a pénzforgalmi alaprendszer, amelyhez csatlakozva a magyarországi pénzforgalmi szolgáltatók képesek lesznek azonnali fizetési szolgáltatást nyújtani ügyfeleiknek.
..
A bankoknak üzleti érdekből is nyitniuk kellene a speciális igényű ügyfelek felé
A bankoknak, a pénzintézeteknek jól felfogott üzleti érdekükből is nyitni kellene a speciális igényű ügyfelek felé, ugyanis mintegy 500 ezer ember él Magyarországon valamilyen fogyatékkal - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője a jegybank által kiadott esélyegyenlőségi ajánlásról.
..
Egyre szélesebben mosolyognak az OTP Egészségpénztár tagjai
Az előző évhez képest mintegy 7,2 százalékkal többet, több mint egymilliárd forintot költöttek fogorvosi szolgáltatásokra 2016-ban az OTP Egészségpénztár tagjai – derült ki a pénztár tavalyi eredményeiből. A tagoknak volt miből költeni, hiszen rekord összegű, több mint 4,1 milliárd forintnyi egyéni, és 6,3 milliárd forint munkáltatói befizetés érkezett tavaly a hazai piac legnagyobb szereplőjéhez.
..
A növekedési hitelprogramban csaknem 40 ezer vállalkozás jutott kedvező finanszírozáshoz
A növekedési hitelprogram három szakaszában, 2013 júniusa óta, 38 086 vállalkozás jutott kedvező finanszírozáshoz 2652 milliárd forint összegben - tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
..
Ötödször is rekordot döntött az OTP SZÉP kártya
Egy év alatt több mint 73,1 milliárd forintnyi juttatást használt fel a több mint1 millió OTP SZÉP kártyabirtokos, ami 15,3 százalékos növekedést jelent 2015-höz képest. A feltöltések összege egy év alatt 7,6 milliárd forinttal emelkedett, így 2016-ban összesen 77,2 milliárd forinttal járultak hozzá a magyar munkáltatók a dolgozóik pihenéséhez.
..
2017 végéig lehet fizetni a régi húszezresekkel
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2017. december 31-ig meghosszabbította a 2015 előtt kibocsátott 20 ezer forintosok bevonásának határnapját, így a régi címletekkel ez év végéig lehet fizetni - hívta fel a figyelmet az MNB.
..
Gyakorlati segítséget nyújt a K&H a kis- és középvállalkozásoknak
Gyakorlati segítséget nyújt a K&H Bank a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) a lakossági igényeket felmérő programjával, amely megmutatja, hogy az emberek milyen üzleteket szeretnének a szomszédságukba - közölte a bank.
..
Csok - Jelentős növekedést várnak a bankok jövőre
A lakáspiac élénkülése miatt jelentős növekedést várnak a bankok az új lakás vásárlásához vagy építéséhez kapcsolódó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylésekben jövőre, az OTP-nél idén már duplájára nőtt az új lakást vásárlók aránya pár hónap alatt.
..
Egyre többet költenek a magyarok a megelőzésre
Az OTP Egészségpénztárnál idén novemberig már több mint 1 milliárd forintot költöttek a tagok szűrésekre. A betegségek leküzdéséhez az elsőszámú és leghatékonyabb út a korai felismerés és a megelőzés, amely a megfelelő egészségügyi szűrésekkel biztosítható. A piac legnagyobb egészségpénztára most összegyűjtötte a legnépszerűbb és leginkább ajánlott prevenciós szolgáltatásokat.
..
Másodpercek alatt teljesülhetnek a 10 millió forint alatti átutalások a jövőben
Jóváhagyta az azonnali fizetési szolgáltatás működési modelljét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST), ezzel a 10 millió forint alatti átutalások másodpercek alatt teljesülhetnek, szemben a jelenlegi néhány órás, illetve hétvégén néhány napos átfutási idővel, az év minden napján, éjjel-nappal. Ráadásul a számlaszám helyett elég lehet a kedvezményezett mobilszámának megadása is.
..
Óvatosan optimisták a hazai cégek
A magyar cégvezetők jelentős része óvatosan optimistán ítéli meg gazdasági kilátásait, a megnövekedett megrendelések nyomán pedig közel 90 ezer új munkahely jöhet létre jövőre a hazai kkv-szektorban - derül ki a Budapest Bank által készített kutatásból.
..
Januártól bérpótlék a kulturális közalkalmazottaknak
Az alapbéren felül 15 százalékos bérpótlékban részesül 2017. január 1-jétől a kulturális ágazatban dolgozó több mint 20 ezer közalkalmazott.
4. oldal / összesen: 47