2024.05.05 | Vasárnap
Györgyi napja

Egyéb hírek
Keresés
6. oldal / összesen: 94
..
Nő a felhő alapú megoldások ismertsége a Magyarországon
Tovább nőtt tavaly a felhő alapú megoldások ismertsége a magyarországi nagyvállalatok vezetőinek körében: az érintettek 55 százaléka legalább közepes szintű ismeretekkel rendelkezik a felhő technológiáról, az IT-vezetők körében pedig még magasabb, 86 százalékos ez az arány - állapította meg a Microsoft Magyarország és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közös kutatása.
..
Egyre többen elégedetlenek a felhőszolgáltatásukkal
A legnagyobb kockázati tényezőt a biztonság és a szabályozási környezet jelenti a felhőszolgáltatások kiválasztásakor – derül ki a Baker McKenzie nemzetközi tanulmányából. A következő években az adatvédelemre és a költséghatékonyságra még több figyelmet fordítanak a vállalatok, valamint kiemelt prioritásként kezelik a képzett IT szakemberek megtartását.
..
A MOL-csoport idén is várja a fiatal tehetségek jelentkezését
Már lehet jelentkezni a MOL-csoport frissdiplomás programjára, a Growww-ra. A jelentkezés 2017. április 7-én zárul. A vállalat 10 országban 175 pozíciót kínál a fiatalok számára, akik a helyi leányvállalatokhoz és a vállalatcsoport budapesti központjába is beadhatják a jelentkezésüket. A résztvevők egyedülálló lehetőséget kapnak, hogy karriert építsenek és hozzájáruljanak a MOL-csoport új stratégiájának megvalósításához.
..
A jegyzetelés új eszköze: danibook.hu
Januártól egy új jegyzetkezelő weboldal vált elérhetővé, ahol a felhasználók ingyenesen elkészíthetik és kezelhetik jegyzeteiket, legyen szó egy hétköznapi feljegyzésről, vagy akár egy munkahelyi feladatról.
..
A friss tej, a tojás és a baromfihús után újabb élelmiszerek áfája is csökkenhet
A friss tej, a tojás és a baromfihús áfájának csökkentése egy hosszabb folyamat, az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adója mérséklésének része - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára.
..
Változik több hírközlési szabály az új évben
Módosulnak a rádióberendezések forgalmazásának szabályai, csökkennek a szolgáltatók adminisztratív terhei, könnyebb lesz az elektronikus hírközlő hálózatok elhelyezése, valamint szigorodnak a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó előírások - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfőn az MTI-vel, azzal kapcsolatban, hogy az új évben több jogszabály is változik.
..
Átlagosan 40 ezer forintot költenek a magyarok karácsonyra
A karácsonyi kiadásokra szánt összeg átlagosan 40 ezer forint az idén, a lakosság fele 25 ezer forintnál kevesebbet költ el karácsonykor - derül ki a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból, amelyet az NRC piackutató készített.
..
Bizakodóak a fiatalok, a többségük itthon maradna
A 19-29 éves korosztály nagy része bízik a jövőben, többségük itthon dolgozna, de egyre többen tanulnának külföldön - derül ki a K&H Bank fiatalok jóléti indexének felméréséből.
..
Félmilliárdos mérföldkő Kecskeméten
A gazdasági növekedés nagysága állandó fokmérőként jelenik meg egy-egy régió vagy éppen város fejlettségének elemzésekor. Kecskemét prosperálásához a közismert cégeken kívül olyan vállalkozások is jelentősen hozzájárulnak, akik egymást bizalmi alapon segítik, a napokban pedig elérték a félmilliárd forintos bevételtöbbletet jelző mérföldkövet.
..
Nőtt az átlagos életszínvonal Magyarországon
Javult a háztartások jövedelmi helyzete és nőtt az átlagos életszínvonal Magyarországon, tavaly mintegy 4,7 százalékkal emelkedett a reáljövedelem és a legszegényebbek jövedelme nőtt leginkább, 5-6 százalékkal az előző évhez képest - egyebek közt ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
A bérlakásrendszer átalakítását sürgetik szakértők
A bérlakás-rendszer hiányosságaira, az átalakításához szükséges új szemléletmódra hívták fel a figyelmet civil, vállalati, kormányzati és önkormányzati szakértők a Wienerberger Zrt., a Habitat for Humanity Magyarország és a Társaság a Lakásépítésért (TLE), Lakásfelújításért Egyesület közös, szerdán tartott konferenciáján.
..
Mobil applikációval is elérhető az online gépjárműadat-lekérdezés
Mobil applikáción keresztül is elérhető a tavaly októberben indított online gépjárműadat-lekérdező szolgáltatás, amelynek segítségével információt kaphatnak a vevők a megvásárolni kívánt használt gépjármű kilométeróra-állásáról, eredetiségéről, tényleges állapotáról - hívta fel a figyelmet a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH).
..
Idén 30,5 ezer forintot szánnak a karácsonyra a magyar internetezők
Az idén karácsonykor az ajándékokra szánt teljes összeg ajándékozónkként 30 500 forint lesz, ami 10 százalékkal több a tavalyinál - közölte a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, online kiskereskedelmi kutatásának eredményét.
6. oldal / összesen: 94