2024.05.19 | Vasárnap
Ivó, Milán napja

Egyéb hírek
Keresés
7. oldal / összesen: 94
..
Az épületépítések rendelésállománya optimizmusra ad okot
Bár csökkent az építőipar teljesítménye szeptemberben, az épületépítések rendelésállománya optimizmusra ad okot - kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait a szakértők.
..
Jól teljesítenek az áramkereskedők az energiakereskedők szövetsége szerint
Jól teljesítenek a magyarországi áramkereskedők, a villamos energia nagykereskedelmi árának csökkenése megjelent a vállalkozásoknak adott ajánlataikban, így többen vásároltak áramot a szabad piacról, és nőtt a fogyasztásuk is - hangzott el a Magyar Energiakereskedők Szövetségének (Meksz) sajtóbeszélgetésén.
..
Folyamatosan csökken a magyar nyelvet beszélők száma
Folyamatosan csökken a magyar nyelvet használok száma a Kárpát-medencében - mondta Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke.
..
A legnagyobb világmárkákat is képviselte a Baker & McKenzie új elnöke
Paul Rawlinsont választották a Baker & McKenzie új elnökévé. A frissen kinevezett vezető a vállalat első brit elnökeként vette át a nemzetközi ügyvédi iroda irányítását.
..
Nemzetközi szinten bizonyíthatnak a hazai joghallgatók
A legtehetségesebb joghallgatóknak ismét nemzetközi tapasztalatszerzést és karriert kínál a Baker & McKenzie. Tíz kiemelkedő tudású fiatal jogász kap nemzetközi gyakorlati lehetőséget az ügyvédi iroda világszerte meghirdetett versenyén. A pályázat leadási határideje 2016. december 19.
..
Csak minden második szülő beszél gyermekével a pénzügyekről egy felmérés szerint
supán minden második szülő beszél 18 éven aluli gyermekével alkalomszerűen a pénzügyekről, ugyanakkor minden harmadik családban bevett szokás a zsebpénz, a 14 év alattiak leggyakrabban 500-1000 forintból, az idősebbek 2000-5000 forintból gazdálkodhatnak havonta - derül ki a Regio Játékkereskedelmi Kft. megbízásából készült kutatásból.
..
Több ponton változhat az ügyvédi törvény
Több ponton is változhat az ügyvédekre vonatkozó törvény, az érintettek az igazságügyi minisztérium honlapján értékelhetik a változtatások koncepcióját, amely alapján később elkészülhet a jogszabály módosító javaslata - mondta ifj. Balsai István ügyvéd.
..
Ötből négy magyar megszüntetné az óraátállítást
A magyarok 80 százaléka, ötből négy ember eltörölné az óraátállítást - derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből.
..
November 1-jétől tételesen kiderül, mennyivel csökkennek jövőre az internetszámlák
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendeletmódosítása alapján november 1-jétől a szolgáltatók külön tájékoztatást kötelesek közzétenni honlapjukon arról, hogy a januártól életbe lépő internetáfa-csökkentés díjcsomagonként mekkora tételt jelent.
..
A magyarok a legkevésbé elégedettek az infrastruktúrával egy felmérés szerint
Magyarországon a legalacsonyabb az infrastruktúrával való általános elégedettség, a magyarok mindössze 10 százaléka értékelte összességében pozitívan a közlétesítmény-hálózatot - derült ki az Ipsos legfrissebb nemzetközi felméréséből, amely a világ 26 országban 18 500 válaszadó megkérdezésével készült.
..
Ismét a Baker & McKenzie a világ legelismertebb ügyvédi irodája
Idén is kiadta az Acritas piackutató cég a Globális Vezető Ügyvédi Irodák rangsorát. A Baker & McKenzie-t immár hetedik alkalommal választották a világ legerősebb márkájú ügyvédi irodájának.
..
Maradt a lendületes áremelkedés az ingatlanpiacon
Miközben már tavaly "brutális" mértékben növekedtek az árak az ingatlanpiacon, a jelenlegi számok alapján 2016-ban sem csökkent az élénkülés és a jövőben is további áremelkedés várható - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.
..
Új partnerrel erősíti versenyjogi csoportját a Baker & McKenzie ügyvédi iroda
Új partnerrel bővült a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda szakértői csapata. Dr. Horányi Márton a versenyjog, állami támogatások joga, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok és fogyasztóvédelem, valamint az Európai Uniós jog szakértőjeként segíti az iroda ügyfeleit.
7. oldal / összesen: 94