2024.06.02 | Vasárnap
Kármen, Anita napja

Egyéb hírek
Keresés
8. oldal / összesen: 94
..
Sokan nem vették még igénybe az első házasoknak járó adókedvezményt
Sok jogosult nem vette még igénybe az első házasoknak járó havi 5000 forintos adókedvezményt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint csaknem 29 ezer házasságkötés volt 2016 első hét hónapjában, azonban mindössze 17 ezren éltek az adókedvezmény lehetőségével júliusban, amelyben benne vannak a tavalyi házasságot kötők is - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
..
Lejárt az üvöltöző, szigorú szemű főnökök ideje: 8 javaslat a generációs különbségek feloldására
Mit vár el a munkaerőpiacra most kilépő nemzedék a munkaadóktól? A vállalatok hogyan tudják megtalálni és megtartani a tehetségeket? Melyek a fiatalabb generációkat motiválni tudó vezető legfontosabb tulajdonságai? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a szakemberek és multinacionális vállalatok képviselői a Simonyi & Tóth Személyzeti tanácsadó iroda „Kulcs a generációkhoz” konferenciáján, 2016. szeptember 29-én.
..
Könnyebben beépülhetnek a hosszú távú memóriába azok a dolgok, amiket fontosnak tart az ember
Könnyebben beépülhetnek a hosszú távú memóriába azok a dolgok, amiket fontosnak tart az ember - derült ki egy kis létszámú walesi kutatásból.
..
Elkezdődött az integritásfelmérés az önkormányzati társaságoknál
Elindította az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok korrupciós kockázatait és ezzel kapcsolatos kontrolljainak kiépítettségét feltérképező felmérését.
..
A vásárlók tudatosabbak, a vállalkozások jogkövetőbbek
A vállalkozások jogkövetőbbek, a vásárlók pedig tudatosabbak lettek, jobban odafigyelnek arra hol, milyen szolgáltatást és élelmiszert vásárolnak - összegezte az eddigi nyári élelmiszerlánc-ellenőrzések eredményét a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.
..
A felvidéki magyar települések kevesebb mint fele ad honlapján magyarul is információt
A közel félezer felvidéki magyar település hivatalos honlapjának több mint felén semmilyen információ nem található magyarul, a magyarul is tájékoztató weblapok túlnyomó többsége pedig csak alapvető információkat közöl magyarul is - derült ki a Pro Civis polgári társulás elemzéséből.
..
Kapcsolat van az agy tinédzserkori fejlődése és a mentális betegségek között
Kapcsolat áll fenn az agy tinédzserkori fejlődése és a mentális betegségek kialakulása között - állítják brit szakemberek, akik azt is megállapították, hogy az összetett gondolkodással és a döntéshozatallal összefüggő agyterületek változnak a legtöbbet a kamaszévek alatt.
..
A magyar cégek nagy többsége nem tud alkalmazkodni a technológiai fejlődés gyorsaságához
A Magyarországon megkérdezett innovációért felelős vezetők 80 százaléka - világszerte 81 százaléka - szerint a digitális ipari technológiák a következő 10 évben gyökeresen átalakítják majd az iparágakat, ugyanakkor 10-ből 8 magyar vállalatvezető szerint a technológiai fejlődés gyorsasága túlmutathat cége alkalmazkodási képességén - derült ki a GE Innovációs Barométer felméréséből, amely első alkalommal Magyarországra is kiterjedt.
..
Egyre drágábban juthatnak lakáshoz az egyetemisták
Az ingatlanárak és a lakbérek is jelentősen emelkedtek az egyetemi városokban - derül ki az OTP Ingatlanpont, illetve az ingatlancom.com elemzéséből.
..
Csaknem 6 százalék a dinamikus magyar cégek aránya Európában
A magyar cégek aránya csaknem 6 százalékot tesz ki Európa legdinamikusabban növekvő cégeinek listáján - közölte Bisnode Magyarország Kft.
..
A magyar lakosság mindössze tizedének van balesetbiztosítása
A magyar lakosság alig több mint 10 százalékának van baleset biztosítása, míg egyes nyugat-európai országokban ez az arány meghaladja a 80 százalékot - közölte az Union Biztosító.
..
Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma
Március-májusban a foglalkoztatottak száma 4 millió 314 ezer volt, 149 ezerrel több, mint egy évvel korábban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Az EU-tagországok 900 ezer bevándorlónak adtak állampolgárságot 2014-ben
Az Európai Unió tagországai mintegy 890 ezer bevándorlónak adtak állampolgárságot 2014-ben, kilenc százalékkal kevesebbnek, mint egy évvel korábban - tudatta hétfőn közzétett jelentésében az unió statisztikai hivatala (Eurostat).
8. oldal / összesen: 94