2024.06.11 | Kedd
Barnabás napja

Ismét a Baker & McKenzie a világ legelismertebb ügyvédi irodája
2016.10.20
Egyéb hírek
1701
.
Idén is kiadta az Acritas piackutató cég a Globális Vezető Ügyvédi Irodák rangsorát. A Baker & McKenzie-t immár hetedik alkalommal választották a világ legerősebb márkájú ügyvédi irodájának.

Az Acritas globális márkaindexet az egymilliárd dollár árbevételt (mintegy 280 milliárd forintot) túlszárnyaló multinacionális cégek ötvenöt országban megkérdezett több mint 1100, jogi szolgáltatásokat igénybe vevő vezetőjének értékelése alapján állítják össze. A nemzetközi ügyvédi irodák rangsorának minden skáláján ismét a Baker & McKenzie bizonyult a legjobbnak: mind az ismertség, mind pedig az elégedettség területén az első helyet szerezte meg, illetve e céget választanák a legtöbben a több országot érintő ügyleteik és pereik levezénylésre.

A globális listán immár hetedszer első helyet szerzett Baker & McKenzie magabiztosan vezet versenytársaival szemben. Idén a céget a Clifford Chance követi a rangsorban, a tavalyi második helyezett DLA Piper ebben az évben a harmadik helyre szorult. A magyar piacon jelen lévő irodák közül az első húsz között helyet kapott még az Allen & Overy (6. hely), a Dentons (11. hely) és a CMS (15. hely) is.

A Baker & McKenzie továbbra is globálisan meghatározó és hatékony alapelveket állít fel a jogi ipar számára a márkaépítés terén. Évről évre eredményesnek bizonyul a cég hosszú távú stratégiája, amelynek keretében olyan globális jogi szolgáltatásokat nyújtunk, amelyek jól illeszkednek az ügyfelek igényihez szerte a világon” – mondta Lisa Hart Shepherd, az Acritas vezérigazgatója.

Fantasztikus siker, hogy nemzetközi irodahálózatunk hetedik alkalommal is a világ legelismertebb jogi cégeit felvonultató Acritas-rangsor legfelső fokára került. A Baker & McKenzie nemzetközi sikereihez magasan képzett, rendkívüli szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező magyarországi munkatársaink is nagyban hozzájárulnak. Célunk továbbra is a legkiválóbb szolgáltatások biztosítása ügyfeleinknek a gazdasági jog valamennyi területén.” – tette hozzá Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker & McKenzie budapesti irodájának vezetője.


Az Acritas Globális Vezető Ügyvédi Irodák rangsora:
A nemzetközi vezető ügyvédi irodákat rangsoroló 2016-os Acritas márkaindex a Sharplegal Global Elite survey 2016 kutatási adatainak felhasználásával készült, amelyben 1059 fővel készítettek interjút. A megkérdezetteket külső jogi szolgáltatásokat igénybe vevő vezető beosztású munkatársak különböző, egy milliárd dollár bevételt meghaladó multinacionális cégeknél.


A Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Irodáról

A Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda a nemzetközi Baker & McKenzie hálózat tagja. Ügyvédi irodánk a gazdasági jog minden szegmensét (társasági jog, ingatlanjog, munkajog, versenyjog, adójog) lefedi. Speciális iparági és jogági szakértelemmel rendelkező tanácsadóink dedikált csoportokban nyújtanak teljes körű üzleti jogi szolgáltatást. Az üzleti kihívásokra reagálva, jogilag biztonságos, komplex és gyakorlatias megoldásokat kínálunk, több mint 25 éve Magyarországon.
További információért kérjük látogasson el a http://www.bakermckenzie.com/en/locations/emea/hungary weboldalra.

A Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Idora a Baker & McKenzie International tagja. A Baker & McKenzie International svájci jog szerint alakult Verein, amelynek tagjai a világ különböző országaiban működő jogi szolgáltatást nyújtó cégek. A professzionális szolgáltató cégek általános szóhasználatával összhangban a “partner” kifejezés azt a személyt jelenti, aki a Verein-hez tartozó cég tulajdonostársa. Az “iroda” kifejezés pedig a Verein-hez tartozó bármely jogi szolgáltatást nyújtó cég irodáját jelenti.
Forrás: Noguchi