2024.05.19 | Vasárnap
Ivó, Milán napja

Nyugdíj
Keresés
6. oldal / összesen: 20
..
Újabb milliárdok a fogyatékkal élők foglalkoztatására: 70 ezer munkahelyet támogat a kormány
Míg idén 2,6 milliárd forinttal támogatja eszközfejlesztésben a kormány azokat a társaságokat, amelyek megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak, jövőre ötmilliárd forinttal több jut a költségvetésből a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására – mondta el hétvégén Dr. Kovács Zoltán Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár Pápán, a MOVE Zrt. projektzáró rendezvényén. A vállalat Képzéssel a fejlesztésért nevű projektjében 200 megváltozott munkaképességű dolgozóját készítette fel a nyílt munkaerő-piacra való kikerülésre. Az ország legkiterjedtebb ilyen jellegű fejlesztése a cég 7 fióktelepén mintegy 3500 órában zajlott. Az uniós támogatású képzés 150 millió Ft támogatási összeggel bírt.
..
Politikai megrendelésre döntött az Ab a férfiak nyugdíjazásáról szóló népszavazásról
A Jobbik alelnöke szerint politikai nyomásra született az Alkotmánybíróság (Ab) döntése, amely az alaptörvénnyel ellentétesnek nyilvánította a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjaztatását támogató népszavazási kezdeményezést.
..
Érezzük a felelősséget! Egészség és öngondoskodás!
Jelentősen növekedett a dohányzó fiatalok aránya az elmúlt években – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. A teljes lakosság csaknem harmada rendszeresen él ezzel a káros szenvedéllyel, mely az egészségromboló hatások mellett anyagi szempontból is megterhelő. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár utánanézett, hogy hogyan lehet összekötni a fizikai és az anyagi öngondoskodás előnyeit.
..
Több mint kétezer milliárd forint a nyugdíjcélú megtakarítások összege
Nyugdíjcélra 2 millió szerződést kötöttek a magyar ügyfelek, és több mint 2 ezer milliárd forint a megtakarításuk. Ebben szerepelnek a nyugdíjbiztosítások mellett az életbiztosítások az önkéntes nyugdíjpénztárak valamint a nyugdíj előtakarékossági (nyesz) számlák is - mondta Nagy Koppány, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) biztosítás-, pénztár-, pénzügyi vállalkozások és közvetítők felügyeleti igazgatója hétfőn a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által rendezett siófoki konferencián.
..
Magyarország még mindig alulbiztosított
A biztosítási piacon belül az életbiztosítások arányának növekedését és a nyugdíjbiztosítások gyarapodását tartja a magyar biztosítási szektor szükséges fő fejlődési irányának Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnöke, aki szerint Magyarország még mindig erősen alulbiztosított a fejlett európai országokhoz viszonyítva.
..
A Jobbik nem mond le arról, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 év után
A Jobbik nem mond le arról a céljáról, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek negyven év munkaviszony után
..
Alkotmánybíróságon támadták meg a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést
Alkotmánybíróságon (Ab) támadták meg azt a kúriai döntést, amely elrendelte a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést - mondta el az alkotmányjogi panaszt benyújtó Dessewffy Alice ügyvéd.
..
A magyar nyugdíjasok függnek leginkább az állami juttatásoktól
Az OECD elemzése szerint a magyar nyugdíjasok bevételeinek több mint 86 százalékát az állam által kifizetett nyugdíjjáradék teszi ki, vagyis a hazai időskorúak vannak leginkább kiszolgáltatva az állami nyugdíjrendszernek és az azt érintő demográfiai folyamatoknak. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár összegyűjtötte, hogy az állami nyugdíj mellett milyen forrásokra hagyatkozhatunk, ha szeretnénk kiegészíteni a nyugdíjunkat.
..
Egy év alatt 8,46 százalékkal nőtt az önkéntes nyugdíjkasszák vagyona
Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez (Pénztárszövetség) tartozó önkéntes nyugdíjkasszák vagyona június végén 1053 milliárd forintot tett ki, 8,46 százalékkal nőtt éves szinten, míg az egészségpénztáraké 2,34 százalékkal, 43,46 milliárd forintra.
..
Milyen világra kell felkészülnünk?
A mostani pályakezdők generációja várhatóan 2050 körül megy majd nyugdíjba. Az Európai Bizottság felmérése szerint 35 év múlva egy megváltozott világ vár majd rájuk. Bolygónk népessége meghaladhatja a 9 milliárd főt, Európában a lakosság egytizede pedig 80 évnél idősebb korú ember lesz. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár összegyűjtötte, melyek azok a társadalmi változások, amelyek átalakítják mindennapi életünket.
..
Problémás lesz a nyugdíjrendszer finanszírozása 2030 után
Problémássá válik a magyar nyugdíjrendszer finanszírozása 2030 után - mondta Botos Katalin közgazdász az M1 aktuális csatornán hétfőn. A szakember a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Népességtudományi Kutatóintézetének tanulmányára reagálva kifejtette: a nyugdíjasok aránya nőni fog, a gyerekek alacsony száma pedig azt mutatja, hogy egyre kevesebben lesznek a rövidesen munkaképes korúvá válók.
..
Több szakszervezet támogatja a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáért indítványozott népszavazást
A férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáért indított népszavazási kezdeményezés mögé felsorakozott a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) és a Liga Szakszervezetek is - jelentették be az érdekvédelmi szervezetek hétfőn Budapesten, közös sajtótájékoztatón.
..
Akár alacsonyabb nyugdíjat is kaphatnak a külföldön munkát vállaló magyarok
Alacsonyabb magyar nyugdíjra számíthatnak azok a magyar munkavállalók, akik Albániában, Macedóniában, Törökországban vagy az Egyesült Államokban szereztek biztosítási időt, de Magyarországon is van legalább 20 év szolgálati idejük - hívja fel a figyelmet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében a Baker Tilly Hungária adótanácsadó és könyvvizsgáló cég.
6. oldal / összesen: 20