2024.06.02 | Vasárnap
Kármen, Anita napja

Nyugdíj
Keresés
7. oldal / összesen: 20
..
Sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét
Évről évre a tervezett infláció mértékével megegyezően növekszik a nyugdíj, így az emeléssel sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Zalaegerszegen, a Zala Megyei Idősügyi Tanács ülésén.
..
Idén lesz 86 éves a nyugdíjrendszerünk!
Aki száz évvel ezelőtt „nyugdíjba” akart vonulni, annak saját magának kellett gondoskodnia az elegendő nyugdíjcélú megtakarításról. A 21. században születettek hasonló kihívással néznek szembe. A nyugdíjrendszerünk idén lesz 86 éves, viszont ez alatt a rövid idő alatt is rengeteget változott. Hogyan alakult át a hazai nyugdíjrendszer az elmúlt évszázadban? Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár összegyűjtötte a legfontosabb változásokat és érdekességeket.
..
A magyar munkavállalók többsége csak az állami nyugdíjrendszerre támaszkodik
A magyar munkavállalók nagy többsége a bevételeinek mintegy 5 százalékát teszi félre a nyugdíjas éveire, miközben a globális kutatásban részt vevő 34 országban mindenhol nagyobb a megtakarítások aránya - derült ki a Randstad Workmonitor nemzetközi felméréséből.
..
Alacsony havidíjra kötnek nyugdíjbiztosítást az ügyfelek
A K&H Biztosító múlt évben rendszeres díjas nyugdíjbiztosítást kötő 2 ezer ügyfelének 32 százaléka 6-8 ezer, 36 százaléka pedig 10-12 ezer forint havi díjat vállal, havi 30 ezer forintot az ügyfelek mindössze 3,3 százaléka fizet - mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító élet- és bankbiztosítási üzletágának vezetője.
..
Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek negyven év után
A Jobbik aláírásokat fog gyűjteni azért, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek negyven év munkaviszony után.
..
10,5 százalékkal nőtt tavaly az önkéntes nyugdíjpénztári vagyon
A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona 2014 végén 1009 milliárd forintot tett ki, ami 10,5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi 912,6 milliárd forinthoz képest - mondta Lehoczky László, a pénztárszövetség elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
..
Nem automatikusan jár a nyugdíjbiztosítás utáni adókedvezmény
Múlt év elejétől újra jár az üzleti biztosító társaságokkal kötött nyugdíjbiztosítások után az adókedvezmény, de a szerződők ezt nem automatikusan kapják, hanem a biztosító igazolása alapján, a személyi jövedelemadó bevallásukban igényelhetik vissza - hívja fel az érintettek figyelmét az Union Biztosító.
..
A közlekedési munkástanácsok az autóbuszvezetők korkedvezményes nyugdíjáról tárgyalna
Az autóbusz-gépkocsivezetők korkedvezményes nyugdíjával kapcsolatos kérdések napirendre tűzését kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ).
..
A családok és a nyugdíjasok az alacsony infláció nyertesei
A kormány gazdaságpolitikája egyértelműen sikeres az infláció leszorításában, az alacsony infláció legfőbb nyertesei pedig a családok mellett leginkább a nyugdíjasok, hiszen a bérekkel együtt a nyugdíjak vásárlóértéke is nő - reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium a legfrissebb inflációs adatokra szerdán.
..
Ösztönözte a nyugdíjbiztosítások vásárlását az adókedvezmény
A múlt év szeptemberének végéig a biztosítók több mint 45 ezer nyugdíjbiztosítási szerződést kötöttek, ebben jelentős szerepe volt annak, hogy 2014-ben már adókedvezményt lehetett igénybe venni ezek után - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) csütörtökön az MTI-vel.
..
Januártól 1,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak
Januártól 1,8 százalékkal emelkedik a nyugdíjak, illetve egyes járadékok összege a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint.
..
Önkéntes kasszák: átvilágítás hiányában jövőre nincs kifizetés
Az önkéntes nyugdíj-, egészség- és önsegélyező pénztárak januártól kötelesek megtagadni azon tagjaik ügyleti megbízásait, akiknél az ügyfél-átvilágítás eredményei nem állnak teljes körűen rendelkezésükre.
..
Magánnyugdíjpénztárak - Pénztári vezetők: az önkéntes szervezetbe olvadás segíthetné a hosszú távú működést
A Szövetség, az MKB és a Horizont magánnyugdíjpénztár vezetői szerint a magánnyugdíjpénztárak önkéntes pénztárakba olvadása segíthetné magánpénztárak hosszú távú működőképességének megőrzését.
7. oldal / összesen: 20