2024.04.18 | Csütörtök
Andrea, Ilma napja

Hírböngésző
Keresés
4. oldal / összesen: 492
..
Két lépésben emeli munkavállalói bérét a Tesco
Két lépésben emeli az idén is munkavállalói bérét a Tesco-Global Áruházak Zrt., a vállalat 3,8 milliárd forintot fordít a kiskereskedelmi dolgozók bérfejlesztésére a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) kötött megállapodás értelmében.
..
Újra több az egyéni vállalkozó, mint a cég
Másfél évtized után újra több az egyéni vállalkozó Magyarországon, mint a társas vállalkozás - közölte az Opten.
..
Rekordot döntött a nyugdíjcélú öngondoskodás
Egyre többen tesznek egyre többet az anyagi gondoktól mentes nyugdíjas évekért az OTP Nyugdíjpénztár 2019-es eredményei alapján. Az ország egyik legnagyobb nyugdíjpénztárához ugyanis tavaly minden korábbinál magasabb összegű egyéni befizetés érkezett, a taglétszám pedig meghaladta a 231 000 főt. Ezzel az OTP Nyugdíjpénztár a piacon az egyetlen, aki immáron hatodik éve tudta növelni tagjainak számát.
..
Gyakoribbá válhat a részmunkaidős foglalkoztatás
Több munkaügyi kérdésben is reagálniuk kell a hazai cégeknek a január 1-től érvényes törvénymódosításokra. A gyermeket nevelőknél módosultak a részmunkaidős foglalkoztatás körülményei, míg a rehabilitációs hozzájárulás emelkedése a 25 főnél nagyobb vállalkozásokat kivétel nélkül érinti. A változások követéséhez elengedhetetlen a munkaszerződések, cégszabályzatok felülvizsgálata, illetve a munkavállalói kapacitás tervezése.
..
Online is lehet kérni a keresetkimutatást
Februártól online is lehet igényelni a banki hitelfelvételhez elengedhetetlen adóhivatali keresetigazolást - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
..
Újra meghirdették az ápolónak tanulók ösztöndíját
Mától jelentkezhetnek újra az iskolarendszerű szakképzésben egészségügyi szakmát tanulók az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege havi negyvenezer forint.
..
Stabil megoldás a munkaerő kölcsönzése a szakmai szövetség szerint
A munkaerő-kölcsönzés a legelterjedtebb atipikus foglalkoztatási forma; míg tipikus munkaviszony esetén egy munkáltatónál könnyen utcára kerülhet valaki, a munkaerő-kölcsönzésnél 50-100 partner jelent megoldást szakmán belül vagy új területen, versenyképes fizetésért történő továbbfoglalkoztatásra - hívta fel a figyelmet a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ).
..
A háztartások nettó vagyona meghaladta a GDP 108 százalékát 2019 végén
Tavaly 11,7 százalékkal 5341 milliárd forinttal nőtt a háztatások nettó pénzügyi vagyona és az év végén elérte az 50 932 milliárd forintot. A háztartások pénzügyi követeléseinek állománya 61 161 milliárd forintra rúgott, elérte a GDP 130,8 százalékát, a 10 230 milliárd forint kötelezettség állomány a GDP 21,9 százalékát tette ki, így a nettó pénzügyi vagyon a GDP 108,9 százalékának megfelelő összeg volt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
..
Még egy hónapig akár SMS-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet postázása
Akinek még nincs ügyfélkapuja, és nem is szeretne nyitni, az idén is kérheti az szja-bevallási tervezet postázását - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
..
Július 1-jével változik a szakképzésben dolgozó pedagógusok jogviszonya
A szakképzésben dolgozó pedagógusok jogviszonya a július elsejével esedékes jelentős béremeléssel egyszerre változik majd meg - emelte ki közös közleményében a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A két tárca a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) csütörtöki bejelentésére reagált, miszerint az Alkotmánybírósághoz fordulnak az új szakképzési törvény miatt.
..
A szakszervezetek béremelésről és a létszámleépítés visszavonásáról állapodtak meg a Dunaferrel
A kollektív szerződés megkötésére jogosult szakszervezetek megállapodtak a bér- és szociális juttatások idei emeléséről az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentjével, amely visszavonta a 2019 októberében bejelentett csoportos létszámcsökkentési szándékát - közölte a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke.
..
Zöld kötvények és kevesebb műanyag az irodákban
A Morgan Stanley nem csak aktív szereplője a globális zöldkötvény-piacnak, de a pénzintézet budapesti technológiai központjában mobilalkalmazással is csökkentik a műanyagpazarlást a dolgozók.
..
Jól járhat, aki más településen bérel lakást, mint ahol a sajátját kiadja
A magánszemélyek levonhatják a lakás bérbeadásából származó bevételükből az általuk más településen bérelt lakás igazoltan megfizetett bérleti díját - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.
4. oldal / összesen: 492