2024.05.01 | Szerda
MUNKA ÜNN., Fülöp, Jakab napja

Hírböngésző
Keresés
5. oldal / összesen: 492
..
Új alkalmazás könnyítheti a számolást gazdaságtudományi képzéseken
Könnyebbé és gyorsabbá teszi speciális számítási feladatok megoldását gazdaságtudományi képzéseken egy új mobiltelefonos gazdasági matematikai alkalmazás - tájékoztatta a Kaposvári Egyetem.
..
Minden negyedik hallgató igénybe veszi a Diákhitel2-t
Tavaly már minden negyedik önköltséges hallgató élt a kamatmentes Diákhitel2 lehetőségével - közölte a Diákhitel Központ Zrt.
..
Naponta átlagosan 15 percet töltünk álláskereséssel
Hogyan keresünk állást 2020-ban? Mennyi időt töltünk kereséssel, jellemzően mely napokon és milyen napszakban válogatunk a munkalehetőségek között? Mikor jelentkezünk rájuk, és vajon milyen eszközről tesszük ezt? A Profession.hu friss felmérésének adataiból kiderül.
..
Forradalmi változást hoz az azonnali fizetés márciusi elindulása
Forradalmi változást hoz az azonnali fizetés márciusi elindulása Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerint, ami az ország versenyképességének is további lökést ad majd.
..
A katások negyede használja ki a 12 millió forintos éves keretet
Csak tízből egy főállású katás választja a magasabb, havi 75 ezer forintos kata adót, a többség az 50 ezer forintos minimális összeget preferálja. Február 25-ig van mód az idei bevallások elkészítésére a kata adóalanyok számára, melyhez a kisadózók csaknem kétharmada könyvelő segítségét veszi igénybe, derül ki a Számlázz.hu felméréséből. A friss kutatás alapján – bár 2019-ben az éves adómentes bevételi összeghatár már 12 millió forint volt – a katásoknak csak negyede használta ki teljes keretét a tavalyi évben.
..
Elutasíthatja a kárigényt a biztosító utazásra nem ajánlott országban
Amikor egy országot vagy azon belül egy régiót utazásra nem ajánlottnak minősítenek, a későbbi utazásoknál az ott történt kárra a biztosító elutasíthatja a kártérítést - mondta Szatmári-Margitai Gergely ügyvéd.
..
Sok teendőjük van a magyar cégeknek a Brexit miatt
A magyar cégeknek rengeteg teendőjük van a Brexit miatt, leginkább a vám és az áfa területén érezteti hatását az Egyesült Királyság Unióból történő kilépése - hívja fel a figyelmet az EY.
..
Nemzetközi terjeszkedést és forrásbevonást tervez a Pensum Group
Csütörtökön ünnepélyes keretek között bevezették a humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén jelentős pozíciójú Pensum Group Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájába. A magyar, német és osztrák piacon aktív vállalat árbevétele az elmúlt években dinamikusan növekedett, 2018-ban elérve a 2,2 milliárd forintot. A Pensum középtávon forrásbevonást tervez hazai és nemzetközi növekedési céljainak megvalósítása érdekében, melyhez szeretnék kihasználni a tőzsde nyújtotta lehetőségeket.
..
Indulnak a kis- és középvállalkozásokat segítő pályázatok
Csütörtöktől adhatják be a támogatási kérelmeket a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását, illetve a külpiacra lépésüket segítő kiemelt pályázati felhívásokra - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
..
Az azonnali fizetés az év minden napján elérhető lesz márciustól
Az azonnali fizetés az év minden napján elérhető lesz nem csak a munkanapokon, hanem folyamatosan, a rendszer március 2-i bevezetésétől - mondta az Erste Bank központi operációjának vezetője .
..
A magyarok több mint fele nem érzi biztonságosnak az internetet
Egy nemrégiben készült felmérés szerint a magyarok 59 százaléka nem érzi biztonságosnak az internetet, sőt, egy jelentős részük nem akar online vásárolni - mondta Rajnai Zoltán, Magyarország kiberkoordinátora.
..
Több lesz a csőd a Brexit miatt az EU-ban is
Az átmeneti időszak várhatóan túl rövid lesz ahhoz, hogy megszülessen az Egyesült Királyság és az Európai Unió szabadkereskelmi megállapodása, és ennek fájdalmasak lesznek a következményei. Egyebek mellett ez áll az Atradius hitelbiztosító Brexit-elemzésében. A tanulmány szerint folytatódik a brit csődhullám, a tavalyi 8 százalék után az idén további 7 százalékkal több vállalat válik fizetésképtelenné, mint a kilépésről szóló népszavazás előtti időszakban. A Brexit legnagyobb vesztese a brit gazdaságban a kiskereskedelem, de az autóipar is katasztrofálisan teljesít. Nagy-Britannia kilépése az Uniós tagállamok számára is visszaesést jelent.
..
Különleges robotcella „áll munkába”
Februárban „áll munkába” a POLYTEC Komló Kft. új robotcellája, mely a régióban egyedülálló technológiai innovációnak számít. A gyártósoron tíz munkaállomáson zajlanak majd a munkafolyamatok, melyeket egytől egyig gépek végeznek. Az automatizáltságnak köszönhetően a komlói cég 5 éven belül mintegy 70%-os bővülést érhet el.
5. oldal / összesen: 492