2024.04.28 | Vasárnap
Valéria napja

Oktatás
Keresés
5. oldal / összesen: 46
..
Diákhitel Központ: átadták az első ösztöndíjas szerződéseket
Átadták a Diákhitel Központ által meghirdetett ösztöndíjprogram első nyerteseinek szerződéseit - közölte a központ kedden az MTI-vel. A 14 győztes pályázó kiemelkedő tanulmányi, szakmai előmeneteléért és közéleti szerepvállalásáért egy tanéven, azaz 10 hónapon keresztül havi 70 ezer forintot kap.
..
Érettségi - Ma kezdődnek az őszi vizsgák
A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma elkezdődik a 2016/2017-es tanév őszi érettségi időszaka.
..
Már közel 3000 diák tanul duális képzésben Magyarországon
A magyarországi duális képzésben a 2012-es indulás 440 hallgatójához képest idén már 2990-en kezdték meg tanulmányaikat - mondta el Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem intézményvezetője egy szakmai konferencián az egyetem.
..
Javul a diákok idegennyelv-tudása
A magyar diákok versenyképessége és idegennyelv-tudása folyamatosan javul, a kerettantervek nyelvtanításra fordítható óraszámai pedig meghaladják az európai átlag óraszámot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a független Kész Zoltán írásbeli kérdésére.
..
Jó úton halad a felsőoktatási intézmények átalakítása
Jó úton halad a felsőoktatási intézmények átalakítása - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára kedden Sopronban, a Nyugat-magyarországi Egyetem központi tanévnyitó ünnepségén.
..
Újabb mérföldkőhöz érkezett a duális képzés
Az országban először indul duális rendszerű műszaki mesterképzés a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Siemens partnerségének köszönhetően. A felek számos területen, immáron 18 éve működnek együtt azzal a céllal, hogy tovább emeljék a jövő nemzedékének képzésének színvonalát.
..
Magasabb minőséget nyújtó felsőoktatás létrehozása a cél
Közös ügyünk, hogy magasabb minőséget nyújtó, teljesítményelvű felsőoktatást hozzunk létre, amely egyszerre épít a hagyományokra, válaszol a jövő kihívásaira és perspektívát nyújtva vonzza a továbbtanulni vágyó fiatalokat - jelentette ki az oktatási államtitkár.
..
A diákmunka feltételeit szeptember elsejétől a szövetkezeti törvény szabályozza
A diákmunka vállalásánál a foglalkoztatás szabályait szeptember elsejétől már nem a Munka törvénykönyve, hanem a szövetkezeti törvény tartalmazza.
..
Ösztöndíjakat követelhet vissza az állam nem diplomázó hallgatóktól
Ezer ösztöndíjastól követelheti vissza az állam a kifizetett pénzt, amennyiben a jellemzően mesterszakos hallgatók augusztus 31-ig nem szereznek oklevelet - mondta az Oktatási Hivatal elnökhelyettese.
..
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat
Nyilvánosságra hozták csütörtök délután az idei felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat a www.felvi.hu oldalon. Ezzel eldőlt, hogy a 8305 pótfelvételiző közül 5648-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
..
Minimum 15 ezer forintba kerül az iskolakezdés egy felmérés szerint
Az iskolakezdés legalább 15 ezer forintba kerül a magyar családoknak, a legtöbben már augusztus elején elkezdik a szükséges eszközök beszerzését - derül ki a Regio Játékkereskedelmi Kft. legfrissebb felméréséből.
..
A műszakiak és az informatikaiak a legnépszerűbb állami ösztöndíjas szakok
Egyértelmű növekedés figyelhető meg idén a felsőoktatásban a műszaki és az informatikai területre jelentkezők, valamint a felvettek számában is - mondta az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese.
..
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat
Nyilvánosságra hozták kedd este nyolc órakor az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat.
5. oldal / összesen: 46