2024.05.12 | Vasárnap
Pongrác napja

Oktatás
Keresés
6. oldal / összesen: 46
..
Egyre több egyetemi hallgató dolgozik
Egyre nagyobb a munkaerőhiány, így egyre több egyetemi hallgató dolgozik - közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) főtitkára.
..
Hamarosan megkapják pluszjuttatásuk első részét a pedagógusokat segítők
Idén kétszer 35 ezer forint béren kívüli juttatást kapnak a nem pedagógus végzettségű, nevelést és oktatást segítő dolgozók, az első összeghez még a nyáron hozzájutnak - mondta Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár.
..
Július 12-éig lehet dokumentumot pótolni a felsőoktatásba jelentkezőknek
Legkésőbb július 12-éig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét - közölte az Oktatási Hivatal.
..
Palkovics szeretné, hogy már ősszel érezzék az iskolák a változások kedvező hatását
A kormány azon dolgozik, hogy az őszi tanévkezdésre az iskolák érezzék a változások kedvező hatását, és szeptemberben egy jobban működő iskolarendszerben kezdődhessen meg a tanítás - mondta az oktatásért felelős államtitkár a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) szombati budapesti országos küldöttgyűlésén.
..
A jövő mérnökeiért szövetség szerint rugalmasabbá kell tenni a duális képzést
Rugalmasabbá kell tenni a duális képzés szabályozását, a vállalatok bekapcsolódása érdekében kézzel fogható ösztönzőket kell beépíteni a rendszerbe - olvasható az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) által a duális képzés sikerességének növelésére kidolgozott javaslatcsomagban, amelyet a szövetség.
..
Szeptembertől sokkal stabilabban működik az oktatási rendszer
Szeptembertől egy sokkal stabilabb, napi problémáktól mentes oktatási rendszerrel találkozhatnak majd a pedagógusok, a szülők és a diákok - ígérte az oktatási államtitkár a Jó oktatás - jó iskola címmel, kedden a fővárosban rendezett tanácskozáson.
..
Szeptembertől könnyebben továbbtanul-hatnak a duális szakképzésben végzett fiatalok
Magyarországon elsőként hat, a Siemens duális szakképzésében tanuló diák tette le a Németországban is elismert, úgynevezett „Fachkraft für Metalltechnik” szakvizsgát. Tanulmányaik ugyanakkor itt nem feltétlenül érnek véget, dr. Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár szeptembertől a duális képzésben részt vevők továbbtanulását se-gítő intézkedéseket ígér. Odrobina úr minderről a Siemens ünnepélyes bizo-nyítványosztásán beszélt, ahol 31, a vállalat duális szakképzésében végzett fiatal kapta meg oklevelét.
..
A kormány továbbra is a diákok és a tanárok érdekeit veszi figyelembe
Az oktatási államtitkárság szerint érthetetlen miért emleget "átverést" a Pedagógusok Szakszervezete, miután sokszori meghívás ellenére sem kívánnak részt venni a köznevelési kerekasztal és a munkacsoportjai munkájában, s a kormány képviselője által javasolt megállapodás-tervezetet pedig nem írták alá.
..
Megkezdődnek a szóbelik, először emelt szinten
Csütörtökön folytatódnak az érettségik, a diákok emelt szinten kezdik meg a szóbeli vizsgákat.
..
A jövő oktatásáról tartottak konferenciát pedagógus szakszervezetek és ellenzéki politikusok
A jövő oktatásáról tartottak konferenciát és kerekasztal-beszélgetést szakemberek, pedagógus szakszervezetek és baloldali ellenzéki politikusok csütörtökön Budapesten. Az Ifjú Demokraták (IDE) szervezte rendezvény felszólalói bírálták a kormány eddigi oktatáspolitikáját és az annak átalakítására tett javaslatait is.
..
Érettségi - A magyar írásbelikkel megkezdődnek a vizsgák
Ma reggel a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgájával megkezdődik az idei tanév május-júniusi érettségi időszaka, amelyben összesen mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról.
..
Hétfőn kezdődnek az írásbeli vizsgák
Hétfőn a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgájával megkezdődik az idei tanév május-júniusi érettségi időszaka, amelyben mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról - közölte az Oktatási Hivatal.
..
A nyolcadikos tanulók 97 százaléka felvételt nyert középfokú oktatási intézménybe
Kedden befejeződött a középfokú intézmények általános felvételi eljárása: a nyolcadikos tanulók 97 százaléka felvételt nyert valamely középiskolába - közölte az Oktatási Hivatal.
6. oldal / összesen: 46