2024.04.25 | Csütörtök
Márk napja

Bank
Keresés
3. oldal / összesen: 47
..
Egyre többen fizetnek saját egészségükért
Az előző év azonos időszakához képest 12 százalékkal többet, több mint 555 millió forintot költöttek 2017 második negyedévében különböző magánegészségügyi szolgáltatások igénybevételére az OTP Egészségpénztár tagjai – derült ki a pénztár eredményeiből.
..
Új rekordév felé tart az OTP SZÉP kártya
Az őszi időszak szabadnapjai idén is jelentősen felpörgették az OTP SZÉP kártyák forgalmát. A május elsejei, a húsvéti és az október 23-i hosszúhétvégék során, valamint az őszi szünetben összesen csaknem 4.5 milliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok. Az OTP Bank várakozásai szerint a SZÉP kártya a téli szünidőben ismét a családok pihenésének fontos része lehet.
..
OTP SZÉP kártya: Ne hagyja kimerülni munkatársait!
Az OTP Bank online kampánnyal hívja fel munkáltató partnerei figyelmét a SZÉP kártyák cseréjére. A kártyákon lévő összeg a lejáratot követően is rendelkezésre áll, a cserekártya aktiválásáig azonban a régi kártyákkal nem tudnak a munkavállalók fizetni. Az új kártyák megrendelése a munkáltatók feladata.
..
A vállalatok és a háztartások is több betétet helyeztek el augusztusban, mint amennyi új hitelt vettek fel
Augusztusban a háztartások és a vállalatok is nagyobb betéteket helyeztek el a belföldi pénzintézeteknél, mint amennyi hitelt felvettek tőlük - ez derül ki a hitelintézetek összevont mérlegének kedden közölt legfrissebb adataiból.
..
Évről évre többet költünk nyaralásra
Idén augusztus végéig csaknem 10%-al többet, 57 milliárd forintot költöttek az OTP SZÉP kártyabirtokosok, mint a tavalyi év első nyolc hónapjában. A korábbi évekhez hasonlóan a július és az augusztus voltak a kiemelkedő hónapok a költésekben. Az éves szabadságok és kirándulások mellett a fesztiválok költségeit is sokan fizetik SZÉP kártyájukkal.
..
Fizioterápiás kezelésekre is egyre többet költünk
Az előző évhez képest mintegy 8 százalékkal többet, közel 71 millió forintot költöttek fizioterápiás szolgáltatásokra 2016-ban az OTP Egészségpénztár tagjai – derült ki a pénztár a Fizioterápia Világnapja alkalmából készített elemzéséből. A 2015-ös évhez képest az átlagos számlaérték, valamint az igénybe vett szolgáltatások száma is nőtt.
..
Simple: mobilfizetés mindenkinek
Az OTP Bank a mobilfizetési piacon elsőként mutatta be legújabb digitális fejlesztését: a Simple kártya segítségével szeptembertől bármely bank ügyfele számára elérhetővé válik az érintéses mobilfizetés élménye. A most bejelentett megoldás a hazai készpénzmentes fizetés fejlődésének újabb jelentős mérföldköve.
..
Mobilfizetési szolgáltatást indított az OTP Bank
Az OTP Bank újabb mérföldkőhöz érkezett a digitális fejlesztések terén, a mai napon elindította érintéses mobilfizetési megoldását. A mobilfizetés területén folyamatos fejlesztéseket hajt végre a hitelintézet, június elején már megújult a Simple alkalmazás, az új, érintéses mobilfizetési szolgáltatás bevezetése pedig ennek a folyamatnak egy újabb lépése.
..
2019. július 1-jétől bevezetik az azonnali fizetések rendszerét
Két év múlva jelentős változások lesznek a magyar pénzügyi rendszerben, 2019. július 1-jétől a tervek szerint bevezetik az azonnali fizetések rendszerét, a hét minden napjának 24 órájában minden 10 millió forint alatti belföldi egyedi forint átutalásnak maximum 5 másodpercen meg kell valósulnia - mondta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója.
..
Utolsó felszólítás – Van, akinek több mint 100 000 forint pihen a kártyáján
Hajráznak májusban az OTP SZÉP kártyások, hiszen naponta átlagosan mintegy 30 millió forintnyi juttatást költenek lejáró egyenlegükből. Sokan még így is az utolsó pillanatra hagyták juttatásaik felhasználását, több mint 2200 kártyabirtokosnak maradt még 100 000 forintnál is több a plasztikján.
..
Júniustól pályázhatnak a bankok a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek nyújtására
Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa meghatározta a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek főbb jellemzőit, e szerint a kamatfelár nem haladhatja meg a 350 bázispontot, a folyósításig felmerülő díjak és költségek maximáltak, a törlesztés annuitásos, 3, 5 vagy 10 éves kamatperiódussal, vagy a maximum 30 éves futamidő végéig fix kamat alkalmazható. A minősítés elnyerésére június 1-jétől pályázhatnak a bankok - jelentette be a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
..
Tovább gazdagodtak a háztartások az első negyedévben
Március végére 45 082 milliárd forintra nőtt a háztartások pénzügyi eszközeinek állománya, ami 575 milliárd forinttal több a tavaly év véginél és 3267 milliárddal az egy évvel azelőttinél. A háztartások kötelezettségei 122 milliárd forint csökkenéssel 8517 milliárd forintra estek, de 25 milliárddal meghaladták a tavaly március végit. A háztartások nettó pénzügyi vagyona így 697 milliárddal gyarapodott az első negyedévben, és 3242 milliárddal az elmúlt egy év alatt - ez derül ki a háztartások pénzügyi számláinak előzetes negyedévi adataiból, amelyek szerdától olvashatók a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.
..
Tavaly az újonnan folyósított személyi kölcsönök 36 százalékát az OTP nyújtotta
Szinte robbanásszerű, 60 százalékos volt a növekedés a személyi hitelek piacán tavaly; az OTP Banknál 2016-ban több mint százezer személyi kölcsön igénylést rögzítettek, az országban újonnan folyósított személyi kölcsönök 36 százalékát az OTP nyújtotta - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.
3. oldal / összesen: 47