2024.04.25 | Csütörtök
Márk napja

Egyéb hírek
Keresés
5. oldal / összesen: 94
..
Hiába szárnyal az építőipar, nem javul a cégek fizetési morálja
Átlag 90 napig kell várni egy számla kiegyenlítésére az építőiparban, és szerencsésnek számít az az alvállalkozó cég, amelynek nem kell legalább egyszer fizetési felszólítást küldenie a megbízója számára, ez áll a piacvezető hitelbiztosító szektorelemzésében. Az Atradius tanulmánya szerint az építőiparban a legtöbb a késve történő kifizetés és a nem fizetés is. A piaci környezet pozitív változásai immár évek óta nem eredményezik a magyar építőipar fizetési szokásainak javulását.
..
Nem az ajtót feszítik fel a betörők, a wifin keresztül rabolnak ki a modern tolvajok
Lehallgathatóvá, eltéríthetővé váltak a wifihálózatok – Így kerülheti el, hogy ellopják adatait!
..
Provident: javuló anyagi helyzetre számítanak a magyarok
A magyarok 35 százaléka számít javulásra a saját költségvetése terén a következő egy év során a Provident Pénzügyi Zrt. nemzetközi kutatása szerint, amelyet a hitelközvetítő anyavállalatával, az International Personal Finance (IPF) nevű céggel és a GfK kutató közreműködésével végzett el.
..
Telítődik a coaching piac, érkeznek a specializációk
Ma már mindenki coach! – hangzik az általános vélekedés az új sikerszakmáról. A nemzetközi és hazai trendek pedig megerősítik ezt az állítást és a képzett coachok számának folyamatos növekedést mutatják. Ez pedig a szakemberek specializált tudásának és módszertanának szükségességét hozza magával, hiszen csak így lehet már kitűnni a tömegből. Hazánkban a business és a life coaching területén is feltűntek az egyedi, speciális irányzatok. Elég csak megemlíteni a kispapa coachingot férfiaknak, az elvonulós detox coachingot az erdő szélén, vagy akár a jótékony kezdeményezésen alapuló civil szférára szabott coaching rapid randit.
..
A rejtett irodai költségek - Az olcsó hosszú távon sokkal drágább lehet
Ha az interneten keresgélünk, több ezer olyan cikket és tesztet találunk, amely a gépkocsik, az étrendkiegészítők vagy akár a médiatervezés hatékonyságát vizsgálja, ugyanakkor szinte egyáltalán nincs elérhető elemzés azokról a rejtett vállalati költségekről, amelyek a minden átlagos íróasztalon megtalálható, nap mint nap használt irodai eszközök alacsony hatékonyságából erednek. Pedig egy iroda fenntartási költségei – az irodabérlet, az üzemeltetés és az informatikai rendszerrel kapcsolatos kiadások mellett – jelentősen függnek a megfelelő irodai eszközök és irodaszerek gondos kiválasztásától.
..
Drágulnak a főbb élelmiszerek világszerte
Tovább emelkedtek az élelmiszerárak a nemzetközi piacokon, leginkább a tejtermékek, a gabona- és húsfélék drágulása miatt - közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).
..
Egy napjuk maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás mobilelőfizetőknek
Egy napjuk maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás mobiltelefonok előfizetőinek, a nem azonosított SIM-kártyák előfizetése és a hozzá tartozó szolgáltatás szombaton megszűnik. A határidő lejárta után pedig csak új szerződéssel adható vissza megszűnt előfizetések hívószáma és egyenlege az ügyfeleknek, ha igazolták a személyazonosságukat.
..
Június közepétől az EU-n belül megszűnik a roamingfelár
Június 15-étől bárhol az Európai Unión belül felárak nélkül, a belföldi díjszabás szerint lehet mobiltelefonról hívást kezdeményezni és fogadni, SMS-t írni és internetezni, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) továbbra is kiemelten ellenőrzi a szolgáltatók roamingdíjszabási gyakorlatát - közölte az NMHH.
..
Nem károsította a lakossági felhasználókat a zsarolóvírus
Nem voltak veszélyben a lakossági felhasználók adatai és eszközei a múlt pénteken világszerte észlelt kibertámadás sorozatban, a Telenor előfizetői változatlanul használhatják készülékeiken az internetet - mondta Sárvári Richárd, a Telenor megbízott műszaki vezérigazgató-helyettese az MTI érdeklődésére hétfőn Budapesten, a mobilszolgáltató társaság új tarifacsomagjait bemutató sajtótájékoztató után.
..
Az áfacsökkentés kedvező lenne a sütőiparnak
Kedvező lenne a sütőiparnak, ha csökkenne a sütőipari termékek áfája a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatának megfelelően, az intézkedés nyomán fehéredne a szektor és sokat javulna a magyar tulajdonú vállalkozások helyzete - közölte a Magyar Pékszövetség.
..
A MAGYAR ÉPÍTŐIPAR JÓ ÚTON JÁR
Magyarországon az építőipar volt az egyetlen olyan szektor , ahol csökkent a munkahelyi balesetek száma 2015 és 2016 között. A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. egészségügyi és munkavédelmi koordinátora, Lipták Timea szerint az egészséges és biztonságos munkavégzés területe még mindig folyamatos fejlesztésre szorul. Ez az egyik oka annak, hogy a vállalat már tizenkettedik éve rendezi meg Safety Week-nek keresztelt programját.
..
Átlagosan 1,8 millió forintot szánnak lakásfelújításra a magyarok
Átlagosan 1,8 millió forintot szánnak lakásfelújításra a magyarok, a legtöbben festésre és tapétázásra, majd ezután a nyílászárók cseréjére és a fürdőszoba felújítására költenének. A lakáscélú megtakarítással rendelkezők az átlagnál többet fordítanának renoválásra - derül ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. országos reprezentatív kutatásából.
..
Az ipari számítógépek 40 százalékát érte támadás tavaly a második fél évben
Tavaly a technológiai szektor nagyvállalati számítógépeinek 40 százalékát érte kibertámadás a második fél évben - derül ki a Kasperksy Lab felméréséből.
5. oldal / összesen: 94