2024.04.25 | Csütörtök
Márk napja

Munkahely
Keresés
5. oldal / összesen: 127
..
A VKF megkezdte a kétéves bérmegállapodás idei makromutatóinak értékelését
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) megkezdte a kétéves bérmegállapodás idei makromutatóinak értékelését. A munkaadói oldal nem változtatna a 8 százalékos mértéken, a szakszervezetek újra tárgyalnák a megállapodást.
..
Év végi juttatás: nem csak gesztus, az üzleti sikerekben is fontos szerepe lehet
Számos vállalat ismerte fel, hogy a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben csak az a cég tud hosszabb távon is versenyben maradni, üzleti sikereket elérni, amely aktívan tesz azért, hogy a munkavállalók azt érezzék, hogy fontosak a cégnek. Egyre inkább felértékelődnek a jutalmak és más extra elismerések. Az év végi bónusz az egyik ilyen eszköz a dolgozói elkötelezettség növelésére, de számos egyéb módszerrel is honorálhatják a cégek az egész éves munkát.
..
A szakemberek fele még mindig külföldre menne egy felmérés szerint
A szakemberek 57 százaléka szerint még mindig érdemesebb külföldön munkát vállalni, mint itthon, de már 43 százalékban gondolják azt is, hogy a kétkezi munkából tisztességesen meg lehet élni Magyarországon - derült ki a Fix24.hu szakemberkereső portál országos felméréséből.
..
Európában a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok szenvednek a leginkább a munkaerőhiánytól
Európán belül a közép- és kelet-európai EU-gazdaságokban okozza a legnagyobb gondot a munkaerőhiány, és ez növekedési kockázatként is terheli a térség kilátásait - áll a Moody's Investors Service Londonban ismertetett éves szektorjelentésében.
..
Nő a cégek érdeklődése a tartós bérleti konstrukció iránt egy felmérés szerint
Csökkent a készpénzes finanszírozás népszerűsége, és újra nő a vállalkozások érdeklődése a tartós bérleti konstrukció iránt - derül ki a Rentasystem hatodszor elvégzett felméréséből.
..
Ezért van több női coach, mint férfi
Hazánkban is egyre kevésbé kell magyarázni, hogy létjogosultsága van a business és life coach szakmának. A világtrendhez hasonlóan itthon is több nő választja ezt a hivatást, a jelenséget sokan az érzelmi intelligenciához kötik, de szocializációs és gazdasági okai is vannak, hiszen a nőknek gyakran fontosabb a rugalmas munkaidővel megkereshető tisztes fizetés – hívták fel a figyelmet az In Dynamics Consulting vezetői, Wiesner Edina és Snír Péter.
..
A középgeneráció uralja a belföldi cégeket
A belföldi cégeket az 1960 és 1979 között született nemzedék, az X generáció uralja, a második hely azonban hamarosan már nem az idősebbeké, hanem a fiatalabbaké lesz - derül ki az Opten összesítéséből.
..
A magyarok ötöde hazudott már a munkahelyén
Kínos vagy éppen bonyolult munkakörük miatt is állítottak már valótlant a magyar munkavállalók arról, valójában miért kapják a fizetésüket – derül ki Magyarország vezető állásportálja, a Profession.hu friss felméréséből. De nem csak másoknak füllentünk a munkánkról: minden negyedik emberrel előfordult már, hogy nem mondott igazat a munkahelyén a kollégáinak vagy a főnökének. Többeknek ez az állásába került.
..
A Magyar Telekom leépítésről és béremelésről állapodott meg az érdekképviseletekkel
A Magyar Telekom jövőre legfeljebb 450 munkavállalót épít le, és 5 százalékkal emeli a béreket a társaságnál az érdekképviseletekkel kötött megállapodása alapján - közölte a cég.
..
Év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei szabadságát a munkaerőkölcsöző társaság szerint
A Munka törvénykönyve rendelkezése szerint az év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az éves szabadságát, a jogszabály megsértésnek számít ha ez elmarad, akkor is, ha a munkavállaló sem akar az adott időszakban szabadságra menni - hívta fel a figyelmet a Trenkwalder munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég.
..
A mesterséges intelligencia pénzügyi munkahelyeket szüntethet meg
A vállalati döntéshozók csaknem fele úgy gondolja, hogy a pénzügyi szektorban munkahelyeket veszélyeztet a mesterséges intelligencia - derül ki az EOS Csoport fizetési szokásokat vizsgáló kutatásából.
..
Kisgyermekes szülők a munka világában: az időbeosztás kulcskérdés
A régió piacvezető HR szolgáltatója szerint a jelenlegi feszes munkaerő-piaci helyzetben az eddigieknél aktívabban is érdemes minden mozgósítható foglalkoztatási csoportot megszólítania a munkáltatóknak. Többek között a kisgyermekes édesanyákat is. Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója szerint a kismamák bevonására, megtartására holisztikus szemléletmódra van szükség, családbarát, mindkét szülőnek kedvező céges HR politikára és támogató munkahelyi környezetre.
..
Szeptemberben is kétszámjegyű volt a keresetek emelkedése
Szeptemberben a bruttó átlagkereset 11,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest és 360 ezer 700 forint volt. A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 239 900 forint, a kedvezményeket is figyelembe véve 247 300 forint volt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
5. oldal / összesen: 127