2024.05.05 | Vasárnap
Györgyi napja

Munkahely
Keresés
6. oldal / összesen: 127
..
Uniós és nemzeti szinten is stratégiai cél a kis- és középvállalatok megerősítése
Az európai kis- és középvállalkozások (kkv) támogatásáról és az Európai Unió külső versenyképességének erősítéséről tárgyalt György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Versenyképességi Tanács ülésén Brüsszelben.
..
A Magyar Recruiter Moodmap 2019 felmérésének eredményei
A Magyar Recruiter Moodmap az első átfogó hazai kutatás, melynek célja az volt, hogy felmérje a recruiter szakma elégedettségét, rávilágítson a legnagyobb kihívásokra, megmutassa a szakmában dolgozók jövőképét. Mi okozza ma a legtöbb fejtörést a recruitereknek? Milyen skill-ekre van szüksége annak, aki érvényesülni akar a fejvadászok között? Milyen utált feladatok várnak a toborzás szakértőire és hányadán áll ma a szakma az automatizáció kérdésével? A Talentuno és a HR feszt közös kutatása többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ. A felmérésben közel 500 szakmabeli vett részt!
..
Magyarországon egyre több nő nevel gyermeket, miközben a munkájában is sikeres
Magyarországon egyre több nő működtet sikeres vállalkozást, a cégtulajdonosok körében arányuk 40 százalék - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek a Design Terminal rendezvényét követően.
..
Megszilárdul a magas foglalkoztatottság és az alacsony munkanélküliség
A legfrissebb adatok szerint a munkaerőpiacot immár stabilan magas foglalkoztatottság és alacsony munkanélküliség jellemzi, a további javulást a munkaerő-tartalék képzetlensége, illetve a romló külső környezet akadályozza - állapították meg az elemzők a KSH jelentését kommentálva.
..
Nem is olyan izgágák a fiatal munkavállalók
A fiatal munkavállalókkal kapcsolatban gyakran hangoztatott vélemény, miszerint nehezen maradnak meg egy munkahelyen hosszabb ideig, állandóan igénylik a változást, mondhatni, nem lehet rájuk hosszú távon számítani. Ezzel szemben többségük éppúgy szeretne évekig ugyanazon a munkahelyen maradni, mint más kollégáik – derül ki a Groupama Biztosító országos, reprezentatív kutatásából.
..
3,5 százalékon stagnál a munkanélküliség
Az augusztus-októberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 164 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalék volt - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Megállapodtak a dolgozóknak járó juttatásokról az Electrolux Lehel jászberényi gyárának átszervezése során
Csaknem két hónapon át tartó egyeztetést követően "szociális megállapodást" kötött az Electrolux Lehel Kft. és a vállalat dolgozói érdekképviseleteinek vezetősége arról, hogy milyen juttatásokat kapnak az érintett dolgozók a jászberényi üzem átszervezése során - közölte a cég a honlapján.
..
Azonos kompetenciák, készségek és esélyek? – Nők az IT szektorban
Becslések szerint körülbelül 30-40.000 informatikus hiányzik a magyar munkaerőpiacról. Az egyetemi és a főiskolai képzéseken még mindig túlnyomó többséget képviselnek a férfiak. Nagyjából 15% körül alakul a női hallgatók aránya informatikai alapszakra felvettek körében a BellResearch egy korábbi tanulmánya szerint. Magyarországon a technológiai szektorban kb. 8-10% a női munkavállalók aránya. A nők és férfiak egyaránt rendelkeznek azokkal a kompetenciákkal, készségekkel, amikre ezen a területen szükség van, így ez nem indokolja a különbséget. Az ideális az lenne, ha évről évre növekedni tudna a női szakemberek aránya. A Green Fox CEO-jával, Baráth Barbarával és a Talentuno szakértőjével, Pataki Gézával jártuk körül a témát, akiknek szívügyünk, hogy több nőt bátorítsanak arra, hogy az IT szektorban építsenek karriert.
..
A magyarok több mint fele hajlandó lenne átképezni magát
Világszinten az emberek 67 százaléka lenne hajlandó átképezni magát, hogy megbirkózzon a globalizáció és a technológiai változások munkavégzésre gyakorolt hatásával, 65 százalékuk pedig jelentős erőfeszítéseket fordít készségei fejlesztésére. Ez derült ki a Boston Consulting Group (BCG), és az állásportálokat tömörítő nemzetközi szervezet, a The Network - amelynek Magyarországon a Profession.hu a tagja -, 197 ország 366 ezer dolgozójának megkérdezésével készített felmérésének adataiból.
..
Csoportos létszámcsökkentést tervez a Magyar Posta budapesti telephelyein
Budapesti telephelyein 110 embert érintő, csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó szándékot jelentett be a Magyar Posta.
..
Szoftverfejlesztő-részleget hoz létre a Lufthansa Systems Hungária Szegeden
A légiközlekedéshez nélkülözhetetlen szoftvereket fejlesztő és tesztelő részleget hoz létre a Lufthansa Systems Hungária Kft. Szegeden
..
EB&Beyond néven, külsős tanácsadók bevonásával alapít új céget a Café PR
Új, a munkáltatói márkakommunikációt és munkavállalói élménymenedzsmentet fókuszba állító céget alapít a Café PR két vezetője, valamint három, évtizedes tapasztalattal rendelkező márkastratégiai, kommunikációs és szervezetfejlesztési tanácsadó. A szakértő csapat az employer branding bevett értelmezésén túlmutató, modulárisan felépített szolgáltatáscsomaggal lépett ki a tanácsadói piacra.
..
Az autóipar a magyar kisvállalkozások gyarapodásához is hozzájárul
A magyarországi autógyárak működéséből a belföldi kisvállalkozások is gyarapodhatnak, ám a technológiai fejlődésükhöz a kormánynak is hozzá kell járulnia - mondta az innovációs és technológiai miniszter.
6. oldal / összesen: 127