2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Napi egymilliót kaszálhatnak a trafikok - jön a drágább cigi
2013.07.26
Egyéb hírek
146
Most még csak napi 500 ezer forint körül mozog a legjobb árbevétel, de hamarosan már az olcsó sört is a trafikban vesszük.

Heteken belül jön a drágább cigaretta



A kezdeti gyér forgalom után mostanában kezdett el emelkedni a nemzeti dohányboltok forgalma. Sok dohányos ugyanis július első felében bespájzolt és mostanra fogytak el a készletek. A kezdeti 50 ezer forintos napi forgalom már több helyen elérte a napi 500 ezer forintot - mondta a Világgazdaságnak Király Antal.



A Trafikos Franchise Kft. vezetője szerint most még a kifutó készleteket árulják, a nagykereskedők még nem építették be az áraikba a 10 százalékos árrést, de ez szerinte heteken belül bekövetkezik. Ez 120-140 forintos drágulást jelenthet. Mivel az értékadó és az áfa felnagyítja az árrés növelésének hatását, így a kiskereskedelmi árrés 4-ről 10 százalékra történő emelése a teljes fogyasztóiár-index szintjén is érzékelhető áremelkedéssel járhat - írja a lap.



Egymillió fölött a napi forgalom



A forgalom rövid időn belül a napi egymillió forintos szint fölé is mehet, amikor az emberek már az italokat is a trafikokban fogják megvenni. Az olcsó sör elszipkázza majd a vevőket a kisboltoktól – fogalmazott Király Antal a Világgazdaságnak. A mintegy száz tagból álló trafikos-hálózat vezetője szerint a 1417 kistelepülésre kiírt pályázat eredménye, csak szeptemberre fog kiderülni. Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. addig is az önkormányzati képviselő-testület javaslatára jelöli ki az ideiglenes árusítókat az ellátatlan területeken.








privatbankar.hu