2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Kirúghat 200 embert a Reuters
2013.07.23
Munkahely
98
Nagy átszervezés előtt áll a Thomson Reuters brit-kanadai médiacsoport hírágazata. A cél a létszám radikális csökkentése mellett a kihegyezettebb hírszolgáltatás, nagyobb hangsúly helyezése az előfizetőket érdeklő fontos hírekre - értesült hétfőn a The Baron internetes portál a cégcsoport belső dokumentumaira hivatkozva.

A tervezett intézkedések között leépítés, a munkaerő átcsoportosítása, továbbá bizonyos szolgáltatások megszüntetése, illetve külföldre való kiszervezése is szerepel.



Az úgynevezett kihegyezett hírszolgáltatás program keretében a médiacsoport ügyfelei számára lényeges hírek tudósítását megerősítenék. A piaci mozgásokat tükröző híreken túl például megmagyaráznák a tények mögött húzódó folyamatokat, és egyedi információkkal megvilágítanák a cégek gazdasági befolyását.



A Thomson Reuters hírágazatának új vezetője, Andrew Rashbass által szorgalmazott - belsőleg "big bang", azaz nagy durranás néven emlegetett - terv egyik célja a tb-járulékok csökkentése és a munkaerő rugalmasabbá tétele. Egy olyan terv is szóba került, hogy az ágazat úgy takarékoskodna, hogy nem venne fel új munkaerőt a távozók és nyugdíjba vonulók helyére.



A The Baron szerint a big bang tervben szerepel a többi között 200 "alulteljesítő" munkavállaló elbocsátása - a 2011 óta már elküldött 195 alkalmazotton, a munkaerő 6,6 százalékán felül - és ezért cserébe "nagy tehetségek" felvétele, akiket elsősorban a feltörekvő országokba küldenének majd ki.



A sporteseményekről való tájékoztatást egy külső szolgáltató gondjaira bíznák, ezenkívül sok, helyi nyelven működő hírszolgálat megszüntetését is tervezik. Az intézkedések között szerepel még a "hozzáadott értéket" jelentő szolgáltatások fejlesztése.





hvg.hu
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.