2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Soha ennyi munkanélküli nem volt az eurózónában
2013.07.02
Munkahely
97
Rekordszintre emelkedett az euróövezeti munkanélküliségi ráta májusban.

Az euróövezeti munkanélküliségi ráta rekordszintre nőtt májusban - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.



Májusban 12,1 százalékra emelkedett a 17 tagú euróövezetben a munkanélküliségi ráta az előző havi 12 százalékról. A 27 tagú Európai Unióban májusban az áprilisival megegyező 10,9 százalékos munkanélküliségi rátát regisztráltak.



A legalacsonyabb munkanélküliségi rátát májusban Ausztriában (4,7 százalék), Németországban (5,3 százalék) és Luxemburgban (5,7 százalék) regisztrálták. A munkanélküliségi ráta a legmagasabb májusban Spanyolországban volt 26,9 százalék, illetve (áprilisban) Görögországban, 26,8 százalék.



Az Eurostat adatai szerint Magyarországon (áprilisban) 10,5 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, alacsonyabb az euróövezeti és az uniós átlagnál. Lengyelországban 10,7 százalék, a Cseh Köztársaságban 7,2 százalék, Romániában 7,5 százalék, Szlovákiában 14,2 százalék munkanélküliségi rátát regisztrált az Eurostat májusban.




origo.hu
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.