2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Váratlanul lemondott a JP Morgan informatikai vezére
2013.05.31
Egyéb hírek
131
Váratlanul lemondott a JP Morgan informatikai vezére Guy Chiarello, a Jp Morgan Chase legfőbb informatikai vezetője (CIO) váratlanul bejelentette, hogy távozik a banktól - írja a the Wall street Journal. 


Guy Chiarello, a JP Morgan legfőbb informatikai vezetője a banknál eltöltött 5 és fél éves pályafutását fejezi be váratlanul. Chiarello vezényelte le többek között a bank informatikai rendszerének konszolidációját a felvásárolt bankokkal, és új generációs ATM-ekre és kioszkokra cserélte a korábbi bankautomatákat.



A bejelentésnek állítólag nincs köze a londoni bálnaként emlegetett, 6 milliárd dolláros keerskedési veszteséghez, több vezető, köztük a bankvezér Jamie Dimon széke is emiatt ingott meg ugyanis az azóta eltelt időszakban.



Mike Ashworth, egy 27 éve a banknál dolgozó 'veterán' tölti be ideiglenesen az IT-terület legmagasabb posztját, amíg nem neveznek ki új vezetőt. Ashworth 8 milliárd dolláros költségvetésért, és körülbeül 20 ezer fős informatikai csapat vezetésért felel ezzel.



A meglepetést okozó bejelentésre fittyet hányva, a befektetők veszik a JP Morgan papírjait, a bankszektor ma felülteljesít a többi részvényhez képest.



portfolio.hu