2024.07.07 | Vasárnap
Appolónia napja

1,36 milliárd forintot költöttek a SZÉP kártyások május első hétvégéjén
2018.05.04
Munkahely
1222
.
A május elsejei hosszú hétvégén 146 millió forinttal csökkent az OTP SZÉP kártyákon május 31-én lejáró összeg. Ezzel az OTP Csoport által kibocsátott SZÉP kártyákra 2016-ban töltött 77,2 milliárd forintnak több mint 96 százalékát már felhasználták a kártyabirtokosok. A munkavállalóknak egy hónapjuk maradt arra, hogy elköltsék a még kártyákon pihenő 3 milliárd forintot.

A jelenleg hatályos szabályozás értelmében a Széchenyi Pihenőkártyákra utalt juttatások érvényessége a feltöltést követő második év május 31-én lejár. Idén ez a 2016-os juttatásokat fogja érinteni. A lejárt összegek visszakerülnek a munkáltatókhoz. Jelenleg mintegy 3 milliárd forint juttatás pihen még 236 000 kártyabirtokosnál.

Számukra még szűk egy hónap áll rendelkezésre, hogy juttatásaikat élményekre fordítsák az OTP SZÉP kártya 32 000 elfogadóhelyének valamelyikén. Ha nem használják fel május végéig, ezek az összegek a kártyabirtokos számára nem lesznek elérhetők.
Az elmúlt évek tapasztalataihoz hasonlóan az összegek felhasználása a határidő előtt felgyorsul. A május elsejei hosszúhétvégén a kártyabirtokosok 146 millió forinttal csökkentették lejáró egyenlegüket.

Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Bank Cafeteria üzletágvezetője arra biztatja a kártyabirtokosokat, hogy regisztráljanak a kibocsátó honlapján: „Hiszünk benne, és az eredmények is azt igazolják, hogy az OTP SZÉP kártya több, mint egy egyszerű béren kívüli juttatás, kulcsot jelent az élményekhez. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy felhívjuk kártyabirtokosaink figyelmét arra, hogy a regisztrációt követően ellenőrizzék egyenlegüket, és használják fel a még megmaradt 2016-os összegeket, akár egy családi kirándulásra valamelyik hazai állatkertbe, akár egy wellness hétvégére.

Az OTP Csoport arra számít, hogy a közeledő pünkösdi hosszúhétvége alatt csökkenni fog a lejáró egyenlegek összege, hiszen a költési adatok is folyamatosan azt mutatják, hogy a SZÉP kártya a családi pihenések egyik nélkülözhetetlen eszközévé vált.
Forrás: Café PR
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.