2024.07.07 | Vasárnap
Appolónia napja

Építs motivált, lendületes csapatot!
2018.04.19
Munkahely
1179
.
A munkatársak megtartása kulcsfontosságú az üzleti világban, hiszen a vállalatok hosszú távú sikere a kitartó és elkötelezett munkától függ. A vezetők számára kiemelten fontos a tervezhetőség, a folyamatos fejlődés – fókuszban a munkatársak motiváltságának megőrzésével. Íme, 3 tipp Chris Byerstől, az Entrepreneur.com vendégszerzőjétől, hogyan építs erős csapatot magad körül!

1. Kelts jó benyomást! A kezdeti tapasztalatok meghatározóak. Hozz létre egy olyan „welcome” programot, amely segít megismertetni a vállalatot az új kollégákkal, elősegítve a hatékony és gyors beilleszkedést, például egy mini tréning keretén belül. Az első benyomás tartós benyomást kelt!

2. Tartsd szem előtt a munkavállalói elkötelezettséget! Munkatársaid hatékony, hosszú távú együttműködése szempontjából rendkívül fontos a jó kapcsolat kialakítása. Azok, akik úgy érzik, hogy alulértékelik őket, félő, hogy előbb-utóbb más hajóra szállnak. Éppen ezért egy sikeres vállalat elengedhetetlen részét kell képezze a szervezeti kultúra. A kultúra a vállalat, az elkötelezettség sikerességének motorja!

3. Biztosíts fejlődési lehetőséget! A hosszú távú együttműködés érdekében új tervek, állandó növekedés és fejlődés lehetőségét kell, hogy biztosítsd munkatársaid számára. A növekedés és az előrehaladás megteremtése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy lendületes, tapasztalt vezetőket képezzen ki a cég házon belül, kialakítva az új szerepköröket. A továbblépés lehetősége, a szakmai és személyes fejlődés motiválttá, ambiciózussá tesz!
Forrás: Ferling
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.