2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Nem kell egyedül csinálnod!
2017.12.05
Munkahely
1182
.
Fejben már mindannyian az újévre, az új lehetőségekre készülünk, és igyekszünk újragondolni azokat az álmokat, melyeket idén nem sikerült megvalósítani. A célok elérhetők, csak meg kell találnod a megfelelő támogatót, aki segít! Sharí Alexander, az Entrepreneur.com vendégszerzője szerint ezt a személyt 4 különböző típus testesíti meg:

1. A mentor
A legnagyobb hősöknek, a legismertebb embereknek is mind voltak mentoraik, akik igazgatták, segítették útjukat. A mentor egy olyan személy, akihez bármikor fordulhatsz, amikor elbizonytalanodsz. Egy vállalkozásban nagyon fontos, hogy olyan emberekkel vedd körbe magad, akikre valóban számíthatsz, a legnehezebb időszakokban is. Meglátod, az ilyen társakkal a határ a csillagos ég!

2. A véleményvezér
Ő az, akire felnézel, akire mindig odafigyelsz, akinek a véleménye döntő fontosságú. Hidd el, mindenkinek van legalább egy ilyen személy az életében, aki bármilyen helyzetben képes inspirációval feltölteni – ez lehet a házastársad, cégtársad egyaránt.

3. A jobbkéz
Segítő, támogató társ, családtag – mindenki másban találja meg a jobbkezét az életben. Bátran kijelenthetjük, hogy belőle csak egy van, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rá! Amikor úgy érzed, minden a feje tetejére állt, rá biztosan számíthatsz!

4. A kapcsolat
Meg kell találnod azokat a kapcsolatokat, akiken keresztül eljuthatsz a céljaidhoz! Amikor megfogalmazod magadban, hogy hova szeretnél eljutni, ne félj bevonni azokat az embereket, akik valóban segíthetnek: ha adsz, te is kapni fogsz, és fordítva. Nem kell egyedül csinálnod!

Ma már léteznek olyan üzleti közösségek, ahol sikerorientált vállalkozók a nyitottságukkal és víziójukkal bátran mernek új irányok felé nyitni. Ezek a csoportok arra hivatottak, hogy egymást jutalékmentes ajánlásokkal, bizalmi alapon segítve juttassák egyre nagyobb eredményekhez. A sikerhez szükséges személyeket érdemes tehát hasonló gondolkodású vállalkozók körében keresni. Hazánkban a BNI® Magyarország kínál ehhez szükséges teret és társaságot, hiszen a heti rendszerességű üzleti találkozóin valósítja meg mindazt, amit egy sikerességre vágyó (üzlet)ember kereshet.” - tette hozzá Avidor András, networking szakértő.
Forrás: Ferling
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.