2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Új rekordév felé tart az OTP SZÉP kártya
2017.11.13
Bank
1981
.
Az őszi időszak szabadnapjai idén is jelentősen felpörgették az OTP SZÉP kártyák forgalmát. A május elsejei, a húsvéti és az október 23-i hosszúhétvégék során, valamint az őszi szünetben összesen csaknem 4.5 milliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok. Az OTP Bank várakozásai szerint a SZÉP kártya a téli szünidőben ismét a családok pihenésének fontos része lehet.

Az idei három hosszú hétvégén és az őszi szünet alatt csaknem 4,5 milliárd forintot költöttek az OTP SZÉP kártyabirtokosok, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan 225 millió forint áramlott a kártyákról a belföldi turizmusba és vendéglátásba. A legtöbben pihenéssel kapcsolatos költségekre, így szálláshelyek, családi ebédek, vagy éppen fürdőbelépők kifizetésére használták juttatásaikat.

A tavalyi eredményekhez képest az idei év első 10 hónapjában 10 százalékkal emelkedett a SZÉP kártyás költések összege – nyilatkozott Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Bank cafeteria üzletágvezetője. Idén már október végéig többet költöttek kártyabirtokosaink, mint tavaly az első tizenegy hónapban. Büszke vagyok arra, hogy az OTP Bank a legnagyobb SZÉP kártya kibocsátóként 2017-ben is több százezer család pihenéséhez járulhat hozzá. A karácsonyi és a két ünnep közötti időszak hagyományosan a családi kikapcsolódásé, ezért arra számítok, hogy az év végén ismét jelentősen növekszik majd a SZÉP kártya felhasználás- fűzte hozzá az üzletágvezető.

Az ősz folyamán a legkedveltebb turisztikai régió továbbra is a Budapest-Közép-Dunavidék volt, ahol a teljes forgalom 26%-át költötték el a kártyabirtokosok, de az Észak-Magyarországi Régió hegyvidékei és Nyugat-Magyarország fürdői is sok látogatót vonzottak.
Forrás: OTP.hu, Café PR