2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Az egyén a kulcs!
2017.10.24
Munkahely
1219
.
Az egyik kérdés, amit a leggyakrabban felteszünk vállalkozóként: „Hogyan tudnánk sikeresen felépíteni vagy tovább bővíteni az üzletünket?” Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a legjobb megoldás az újabbnál újabb befektetések keresése. Pedig a valóságban az emberek jelentik a kulcsot ahhoz, sikeressé válj! Íme, 3+1 tipp az üzleti növekedéshez David Meltzertől, az Entrepreneuer.com munkatársától:

Tanulj! Meg kell tanulnod az emberekre és a kapcsolati tőkéd növelésére koncentrálni, időt fordítani. Ez olyan, mint egy szakmai gyakorlat: sok időt és kapcsolatépítést igényel, de mindezzel a jövőbeni sikeres üzleti tevékenységed támogatod. Sokszor elfelejtjük, hogy a kulcs az egyénekben van: hiába a pénz stratégiai- és üzleti partnerkapcsolatok nélkül. Ha ezt megérted, és elkezded tudatosan bővíteni a kapcsolati hálód, sikeres leszel!

Vidd véghez! Ha belevágsz, látni fogod a változást, befektetéseid megtérülnek, és képes leszel növekedni. Folyamatos tanulásra és kapcsolatépítésre azonban mindvégig szükséged lesz, ez a vállalkozások sikeres működésének motorja.

Maradj partner! Partnerré válni talán nem is a legnehezebb, megtartani a partnerséget annál inkább. Az együttműködés szabályait ti határozzátok meg, ahhoz viszont, hogy hosszútávon képesek legyetek segíteni egymást, ahhoz mindkettőtök munkájára szükség lesz.

+1 Légy nyitott, ne félj az újtól, a változásoktól. Kezdd el még ma, hidd el, egyedül nem ugyanaz, mint csapatban!

Az üzleti életben sikeres vállalkozók mind másképp építették fel karrierjüket, másban találták meg önmagukat és váltották valóra álmaikat. Egy dolog azonban közös bennük, saját kezükbe vették az irányítást és tudásukra, ötletükre, kapcsolati hálójukra építve aprónak tűnő lépésekkel váltották valóra elképzeléseiket! A felmérések azt mutatják, hogy a networking megállíthatatlanul tör előre és egyre fontosabb szerepet kap az üzleti gyakorlatban Magyarországon is.” – tette hozzá Avidor András, a BNI® Magyarország igazgatója, networking szakértő.
Forrás: Ferling
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.