2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

A nyári lazsálásnak vége, vissza az üzlethez!
2017.10.09
Munkahely
1141
.
A pihentető nyaralás elengedhetetlen, hiszen mindenkinek szüksége van a feltöltődésre családja, barátai körében, hogy aztán újult erővel, ambícióval térhessen vissza a munka világába. A könnyed nyári időszak után sokak számára mégis nehéz újra felvenni az őszi, pörgős ritmust. Íme, néhány inspiráló tipp Gary Beckstrandtől, az Entrepreneur.com vendégszerzőjétől, amik segítenek átlendülni a holtponton!

Még nem késő!

Kevesebb, mint két hónap van vissza ebből az évből, így amellett, hogy mindnyájan várjuk az új évben rejlő üzleti lehetőségeket, talán a legnagyobb nyomás mégis most nehezedik ránk, hogy teljesítsük éves terveinket. Éppen ezért fókuszálj, készíts értékelést az elért eredményekről és a megvalósításra váró ügyekről. Még nem késő lecsapni egy új üzletre!


Készülj fel!

Egy vállalkozás esetében nem lehet pontosan megjósolni azt, mi vár ránk az adott évben. A prioritások menet közben megváltozhatnak, új projektek és programok jöhetnek létre, a vállalati célok más irányba tolódhatnak. Ezért minden eshetőségre fel kell készülnöd! A legfontosabb, hogy ne ess pánikba, ha más úton kell továbbmenned céljaid elérése érdekében. Légy rugalmas és pozitív! Azok a vállalkozások, amelyek együtt képesek fejlődni, a piaci változásokkal, új trendekkel megújulni, a legsikeresebbek közé emelkedhetnek.


Figyelj a jelenre!

Az év végi hajtás közeledtével nagyon fontos, hogy megálljatok, és megünnepeljétek az év első felében elért mérföldköveket! Folyamatosan a jövőben megvalósuló teendőinkre összpontosítunk, de vannak olyan pillanatok, amikre érdemes időt szánni. A megfelelő motiváció elengedhetetlen egy vállalkozás életében, pozitív hozzáállással csapatként is erősebbé válhattok.


Pozitív hangulatú, inspiráló üzleti közösségekben tevékenykedő hazai vállalkozások esetében ez a fajta tudatos előre tervezés könnyebben megvalósítható. A jutalékmentes üzleti ajánlásokra épülő, több mint 30 éves múltra visszatekintő üzleti modellnek köszönhetően az egymásra való odafigyelés, a mérföldkövekről való megemlékezés, és bizalom a legnagyobb értékek, amelyekkel támogatni tudjuk egymást.” – mondta Ferling József, a BNI® kommunikációs igazgatója.
Forrás: Ferling
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.