2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Duális képzést indít a MOL Petrolkémia
2017.09.20
Oktatás
1973
.
Szeptembertől a MOL Petrolkémia Zrt.elindítja a duális szakképzést a vegyésztechnikus valamint a villanyszerelő tanulók gyakorlati oktatására. A duális képzésben résztvevő villanyszerelő tanulók szeptembertől az elméleti ismereteket a Szerencsi Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Szakközépiskola és Szakgimnáziumában, a vegyésztechnikus tanulók pedig a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumbansajátítják el, a gyakorlati képzéshez pedig a MOL Petrolkémia biztosítja a feltételeket.

A MOL-csoport tavaly, a hosszú távú stratégiájának meghirdetésekorelkötelezte magát arra vonatkozóan, hogy a jövőben a petrolkémia sokkal nagyobb hangsúlyt kap a vállalatcsoportban. A petrolkémiai technológiai folyamatok során a szénhidrogén alapanyagból vegyipari termékeket, műanyagipari alapanyagokat készítenek. A vállalat a jelenlegi értékláncát további speciális termékek előállításával kívánja meghosszabbítani. Ennek részeként a MOL több fázisban, mintegy 4,5 milliárd dolláros beruházást fog végrehajtani a következő 15 évben. A már meglévő- és a felépülő technológiák biztonságos üzemeltetéséhez szükséges szakképzett munkaerő utánpótlás biztosításáhoza MOL Petrolkémia Zrt. (MPK) a MOL-csoporton belül elsőként indítduális képzéseketa régió szakközépiskoláival.

A képzés során a diákok értékes munkatapasztalatot szerezhetnek a MOL Petrolkémia tiszaújvárosi műszeres analitikai laboratóriumában, tanműhelyében, tantermeiben és üzemeiben, ahol a 2017-2018. tanévtől 30 vegyésztechnikus és 5 villanyszerelő tanuló gyakorlati oktatását végzi a vállalat majd korszerű labor- és taneszközök segítségével.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy tevékenyen részt vegyünk az utánpótlás nevelésben, és nemcsak a vállalaton belül, hanem az oktatási rendszerben is nagyobb szerepet vállaljunk. Szakmai gyakorlatra már évek óta fogadunk középiskolai diákokat és egyetemistákat egyaránt. A szeptembertől induló duális képzés mind vállalatunknak, mind a diákoknak egyaránt előnyös, hiszen a résztvevők korszerű és gyakorlatorientált feltételek biztosításával, vállalati környezetben szerezhetnek naprakész szakmai tapasztalatot, amit azonnal tudnak majd a munka világában hasznosítani”- mondta Huff Zsolt, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója.

A duális képzés során legjobban teljesítő diákok munkalehetőséget is kaphatnak a vállalatnál, ahol nemzetközi környezetben, szakmai karrier vár rájuk.
Forrás: Eurolex