2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Vállalkozni nem csak a felnőttek kiváltsága!
2017.09.04
Munkahely
1080
.
Talán nem is gondolnánk, de a legtöbb sikeres vállalkozó már tinédzser korában elkezdte építeni későbbi karrierjét. Nem foglalkoztak a korukkal, csak álmaik megvalósítása lebegett a szemük előtt. Íme, három sikeres vállalkozásfajta Nathan Resnicktől, az Entrepreneuer.com vendégszerzőjétől, amelybe fiatal korban is bele lehet vágni!

1. Online szakértő
A legtöbb fiatalnak még kevéssé van határozott elképzelése a jövőjét illetően, ennek ellenére olyan tudás van a birtokában, amely általánosságban is páratlan képességgel ruházza fel a Z-generáció tagjait. Az interneten és a közösségi médiában való szocializálódásnak köszönhetően ők pontosan tudják, hogyan fedezzék fel azokat a trendeket, amelyeket követni akarnak, illetve adott esetben hogyan befolyásoljak azokat. Innentől kezdve egy online vállalkozás beindítása csak egy karnyújtásnyira van tőlük!


2. Kreatív művész
Manapság egyre többet vásárolunk online, hiszen az internetes adás-vétel lehetősége új, kortalan piacot teremtett. Ma már nincs szükségünk tapasztalt eladókra, jórészt a vásárlói visszajelzések és a termék minősége alapján döntünk. Ha van kézügyességünk, érdemes megmutatnunk, mitől vagyunk mások, mint a többi. A hobbi könnyen alakulhat át vállalkozássá!


3. Digitális menedzser
Egy tech cég elindításával, valljuk be, nem nagyon lőhetünk mellé, a sok bevétel ígérete mellett viszont érdemes körültekintőnek lennünk, és a kezdetekben szakértő segítségét kérnünk. Ha megvan az ötlet, ne hagyjuk, hogy elvesszen! Küzdelmek nélkül még senki nem nyert csatát!

Minden magyar vállalkozóban – legyen kezdő vagy már tapasztalt – ott lakozik a siker lehetősége. Ugyanakkor mentorra, folyamatos tanulásra és megbízható üzleti kapcsolatokra neki is szüksége lesz ahhoz, hogy eredményes lehessen, és ezek azok a tényezők, amelyeket rendszeresen szervezett üzleti találkozókon lehet megtalálni. Hazánkban 2008 óta foglalkozik ezzel a világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezete, a Business Network International, amelynek közel 1000 magyar vállalkozás a tagja.” – foglalta össze Avidor András networking szakértő, a BNI® Magyarország igazgatója.
Forrás: Ferling
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.