2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Így kerüld ki a kátyúkat, ha vállalkozol
2017.08.21
Munkahely
1085
.
Talán a vállalkozóé az egyik legizgalmasabb létforma, megannyi veszélyes helyzettel. Csak rajtad múlik, hogy a sikeresség útján belehajtasz, vagy éppen elkerülöd a kátyúkat! Lépj vállalkozásoddal egy magasabb minőségű szintre! Íme, 4 tipp a sikeres kátyúmentesítéshez Zechariah Newman-tól, az Entreprenuer.com vendégszerzőjétől:

A kudarcok megerősítenek! Mind emberek vagyunk, hibázunk, szinte minden egyes nap. Meg kell tanulnunk elűzni a gomolyfelhőket, megérteni a problémát, a nehézségeket pedig a javunkra kell fordítani és aszerint cselekedni. Minden egyes sikertelen kísérlet egy új, előre tett lépést jelnt!

Mindig előre kell nézni! A piaci változások mindannyiunk karrierjére hatással vannak. Egy vállalkozás esetében épp ezért mindig felkészültnek kell lenni, előre tekinteni, új megoldásokon gondolkodni, amelyek nemcsak a munkafolyamatokat segíthetik, de egy nem várt krízishelyzetben is mankóként szolgálnak.

A leleményesség előny! Ismerd meg versenytársaidat, tudd megkülönböztetni magad a többitől! A mai nagyvállalatok is kicsiben kezdték: látták, hogy csinálják versenytársaik, szembe úsztak az árral, és megpróbáltak még jobban teljesíteni. Sokaknak sikerült! Járj nyitott szemmel, de mindenekelőtt fókuszálj a saját értékeidre!

Teljesen jelen kell lenned! Nem változtathatsz a múlton, de ha a jelenre koncentrálsz, megváltoztathatod a jövőd! Ha nem vagy jelen az életedben és a munkádban, a lehetőségek szétfolynak a kezeid között. Ahhoz, hogy képes légy előre haladni, először a mában kell sikeressé válnod!


Avidor András, networking szakértő szerint: „Az üzleti partnerség a vállalkozói siker egyik leghatékonyabb formája. Ha valamit tudatosan csinálunk, az sokkal eredményesebb, mintha ösztönből cselekednénk. A BNI® 30 év, és világszerte 220 000 tag tapasztalata mellett jelöli meg a szervezeten belüli legfőbb irányt, a jutalékmentes üzleti partnerség kialakítását. A tudatos ajánlatadás két fél esetén úgy valósul meg, hogy aki ad, az kapni is fog cserébe. A BNI® Magyarországon belül idén mintegy 22.000 jutalékmentes ajánlást adtak a tagok, ezzel több, mint 27,5 milliárd forintnyi többletbevételt generálva egymásnak”.
Forrás: Ferling
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.