2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Networking, az év szava
2017.05.23
Munkahely
921
.
Jószerivel nincs olyan konferencia-meghívó, melybe a szervezők ne írnák bele az év szavát. A networking szócskára a Google több mint négyszázötvenhatmillió találatot sorol, de az év szava a hazai online médiafelületeket átnézve is naponta többször szembejön. Bizalomigényes világunkban nincs ezen semmi csodálkoznivaló. Még ha sokan félre is értelmezik a kapcsolatépítést. A valódi networking ugyanis – ahogy nevében is benne van – valódi munkát feltételez. Sokkal több és sokkal többet is ígér, mint a névjegykártya-csere, vagy az ismerősök gyűjtögetése a különböző közösségimédia-felületeken.

Bárkivel is találkozzunk, a megismerkedés során bemutatkozunk, elhangzik pár alapinformáció, és sokan ezzel meg is elégszenek, sőt: ennyi már épp elég arra, hogy az illetőt bejelöljük a Facebook-on. A valódi networking már a bemutatkozásnál sokkal többről szól: elég akár egy perc is arra, hogy a másik félről megtudjuk a legfontosabbakat, és hogy bemutassuk magunkat neki. Persze csak akkor, ha erre tudatosan készülünk.

A networking a kölcsönösség és a tudatosság miatt lett a mai kor egyik legeredményesebb marketinggyakorlata. A másik fél ismeretén és segítésén alapuló bizalmi kapcsolatok által egyre több ajtó nyílik meg mindenki előtt.

A networking erejét jól mutatja, hogy idehaza már közel 1000 vállalkozás követi a világ és hazánk legnagyobb és legsikeresebb networking gyakorlatát. A Business Network International (BNI) heti rendszerességgel megszervezett találkozóin az „Aki ad, az nyer”® filozófiát követő vállalkozások az idei év első 4 hónapjában már több mint 16 milliárd forintnyi árbevételt generáltak egymásnak jutalékmentesen, bizalmi alapon.

„Aki szervezett keretek között kezd el foglalkozni a networkinggel, és az alapoktól tanulja meg annak hatékony alkalmazását, közel egy év alatt valóban megtapasztalhatja, hogy milyen ereje van a kapcsolatoknak és a bizalmi ajánlásoknak. Mindemellett egy sokkal mélyebb, és az élet bármely területén hasznossá válható ismeretség alakítható ki” – mondta Avidor András networking szakértő.
Forrás: Ferling
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.