2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munka és anyaság – az arany középút nyomában
2017.05.09
Munkahely
947
.
Nincs titkos recept a munkahelyi és az anyai teendők közti egyensúly megtartására, mégis több százezer nő képes mindkét szerepben sikeressé válni, az előttük álló kihívásokat kezelni és legyőzni az esetleges akadályokat. Íme, 4+1 tipp Lisa Druxman, az Entepreneuer.com szerzőjétől, hogy megtaláld az arany középutat:

1. Légy szervezett! Használd ki jól a munkanapot, hiszen nem engedheted meg magadnak, hogy elvesztegesd az időt. Tarts rendet magad körül!

2. Légy felkészült! Válassz egy olyan eszközt, amely segít előre tervezni és egyensúlyban tartani a munkával és a családoddal töltött időt. Mind a személyes, mind a munkahelyi teendőidet jól átláthatóan, egy helyen összegezd. Nem kell mindent fejben tartanod!

3. Koncentrálj! A munkahelyi kötelességek mellett a háztartás és a gyereknevelés összehangolása nehéz feladat, és súlyos kompromisszumokkal jár. Strukturáld a feladataidat, és állíts fel fontossági sorrendet!

4. Kérj segítséget! Ahhoz, hogy anyaként és a munkahelyeden is a maximumot tudd kihozni magadból, támogatásra is szükséged lesz. Nem kell mindent egyedül megoldanod!

+1 Figyelj magadra! Látni fogod, hogy bármennyire is igyekszel, nem mindig lesz annyi időd, amennyit szeretnél, pedig mindent megtettél ennek érdekében. A képzeletbeli doboz mindig tele lesz feladatokkal, kötelezettségekkel. Tanuld meg elfogadni és kialakítani azokat a szabályrendszereket az életedben, amelyek segítenek a munka-magánélet egyensúly kialakításában. Ez közhelyesen hangzik, de az az igazság: vigyáznod kell magadra, hogy gondoskodhass a családodról, otthonodról, vállalkozásodról!

Az „Aki ad, az nyerâ” típusú gondolkodás alapján tevékenykedő hazai vállalkozások esetében ez a fajta egyensúly még magasabb szinten érhető el. A jutalékmentes üzleti ajánlásokra épülő, 30 éves múltra visszatekintő üzleti modellnek köszönhetően az egymásra való odafigyelés, a feltétlen bizalom a legnagyobb érték, amivel támogatni tudjuk egymást.” – foglalta össze Bacskai Klára, az Akcenta CZ devizakereskedő cég dél-dunántúli képviselője, három fiúgyermek édesanyja.
Forrás: Ferling
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.