2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Egy vállalkozó - négy személyiség
2017.04.24
Munkahely
948
.
Dr. Ivan Misner, a Business Network International, a világ legnagyobb networking szervezetének alapítója és elnöke úgy véli, a kapcsolatépítés elsősorban nem az üzletszerzésről, sokkal inkább egymás segítéséről szól. Ez azt is jelenti, hogy először ismernünk kell egymást ahhoz, hogy bizalmi hálót szőhessünk belőle. De nem könnyű mindenkivel megtalálni azt a bizonyos közös hangot! A szakértő 4 különböző személyiségtípust mutat be:

A törtető
Eredményorientált, gyors, a türelmetlen vezető típusa. Rendszeresen jár networking eseményekre, hogy új kapcsolatokra tegyen szert, és mindeközben saját hálózatát építve, sikeres vállalkozókkal találkozhasson. Őszintén hisz a céljaiban, nem riad meg a változásoktól.

A támogató
Általában nagyon pozitív, barátságos, a „boldog-szerencsés” vállalkozó típusa. Szereti a munkáját, nem riad vissza a záporozó feladatoktól sem. Gyakori résztvevője a különböző csapatépítő eseményeknek, szeret új embereket megismerni. Kreatív, nyitott személyiség, aki élvezi az új impulzusokat.

A gondoskodó
Nagyon türelmes, segítőkész, kedves személy. Nagyszerű hallgatóság! A feladataival nem kapkod, értékesebb számára, hogy minőségi időt töltsön munkatársaival, partnereivel. Szereti azokat az eseményeket, amelyeken meglévő és jövőbeni kapcsolatait elmélyítheti és megerősítheti. Ismeretségi hálóját a kölcsönös támogatás és a megbízhatóság jellemzi.

A körültekintő
Nagyon alapos, hatékony, feladatorientált személyiség. Szomjazza az információt és a tudást, viszont nehéz helyzetekben lassabban dönt, megfontolt, a tökéletességre törekszik. Rendkívül jó társalgási partner, számos téma szakértője. A hálózatépítő eseményekre rendszerint üzletszerzés céljából jár. Ennek egyik oka, hogy kényelmetlenül érzi magát olyan emberek körében, akik saját belátása szerint kevésbé önállóak.
Forrás: Ferling
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.