2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Napi 50 forintért vehetünk biztonságot
2013.06.21
Egyéb hírek
143
Napi 50 forintért vehetünk biztonságot Elkezdődött az év balesetek szempontjából legveszélyesebb időszaka, a nyári szünet, a Mabisz adatai szerint százból mégis csupán 6 honfitársunknak van balesetbiztosítása. Pedig akár napi 50 forintért teljes körű védelmet nyújt ez a szolgáltatás. A PBA Biztosítási Alkusz Kft. kiszámolta: ha egy négyfős család a Balatonra készül, akkor akár napi fél liter benzin áráért gondoskodhatnak biztonságukról: hiszen a zsúfolt autópálya és a vízpart is veszélyeket rejthet. Ráadásul utasbiztosítást belföldi út esetében nem köthetünk. 


Indul a balatoni szezon, vele pedig a szaporodó veszélyhelyzetek az autópályákon, főutakon és persze a vízparton. Évekre visszamentő tapasztalat, hogy júliusban és augusztusban megemelkedik a közúti balesetek száma.



A rendőrségi statisztikák szerint már az év első négy hónapjában 5078 ember sérült meg összesen 3807 közúti balesetben. A nyár sajnálatosan hasonló számú balesetet hoz – ám mindössze két hónap alatt. A rendőr-főkapitányság külön figyelmeztetéssel készült a vakációra: az iskolapadból kiszabaduló gyerekek gyakori elszenvedői a baleseteknek, többnyire gyalogosként vagy biciklisként.



Balesetre biztosítást


A piacon évi 15 és 29 ezer forint között sávban mozognak a némileg eltérő kockázatú balesetbiztosítások. Ez annyit jelent, hogy napi 50 forintért már a legfontosabb vészhelyzetekre fizet a biztosító (baleseti halál, rokkantság, munkaképtelenség, műtéti térítés).



Ennek ellenére e szolgáltatás nem kifejezetten népszerű itthon: a MABISZ adatai szerint mindössze 656 ezer magyarnak van valamilyen önálló bővebb szolgáltatási skálát tartalmazó balesetbiztosítása.



A táblázatból kiderül, hogy rendkívül sokszínű és széles körű a Magyarországon elérhető balesetbiztosítási választék; különböző kockázatok közül választhatunk a biztosítóknál, attól függően, hogy milyen tragédiától tartunk a leginkább. A képzeletbeli 4 fős (apa, anya, 2 gyerek) családunknál maradva, pedig jól látszik, hogy napi fél liter benzin árából teljes körű védelmet biztosíthatunk minden családtag részére.







index.hu