2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

4 ok, ami hátráltathat az üzleti sikerben
2017.02.10
Munkahely
897
.
Fontos, hogy lásd magad előtt a célt, még akkor is, ha a valóság sokszor felülírja azt. Mindenki követ el hibákat, különösen az odavezető út során. A kulcs, hogy tanuljunk ezekből, és ne hagyjuk megismétlődni azokat. Sokszor motoszkál az a hang a fejünkben, amely arra buzdít, egyszerűen hunyjunk szemet afelett, ami nagyon nincs rendben. Gene Hammett, az Entrepreneur.com szerzője 4 problémát mutat be:

1. Az idő, pénz! Ez közhelyesen hangzik, de az idő valóban pénz. Ahelyett, hogy 100 ügyféllel foglalkozol, dolgozz csak a legjobb 10-el! Ne félj attól, hogy emiatt veszítesz el sikeres üzleteket, hiszen ez maga az üzlet.

2. Fogadd el a likviditási nehézségeket is! Minden vállalkozás életében központi feladat a pénzforgalmi kérdések megoldása, azonban a legfontosabb kérdés mégis az, hogyan reagálsz erre a kihívásra. Nem szabad egyből feladni, még akkor sem, ha a tervezett időn belül nem vagy képes megvalósítani a kitűzött célokat.

3. Az ábrándozás nem segít! Az álmodozás nem kifizetődő. A folyamatos fejlődés és a partnerkapcsolatok tudatos ápolása viszont annál inkább! Ez az, amivel sikeressé teheted vállalkozásodat.

4. Ne becsüld alá képességeidet! Minden vállalkozó követett már el legalább egyszer hibákat. Az a fontos, hogy mi van benned, mit teszel a céljaidért, és képes vagy-e talpra állni a kudarcok után. Hibáink magukban hordozzák azt a lehetőséget, hogy legközelebb jobbak legyünk. Higgy magadban!

A szerteágazó kapcsolati tőke megléte segíthet abban, hogy ezek a típusú problémák csökkenjenek. Gondoljunk arra, hogyha elakadunk bármilyen feladatban, akár a munkában, akár a privát életünkben, megfelelő ismertségekkel könnyen találhatunk olyasvalakit, aki feloldja nehéz helyzetünket, és segít. Épp ezért fontos, hogy a kapcsolatépítésnél is tudatosak legyünk. De ne csak keressük a segítséget, hanem viszonozzuk is azt, ahogy a Business Network International filozófiája is tartja „Aki ad, az nyer!®” – foglalta össze Ferling József, a BNI® Magyarország kommunikációs igazgatója.
Forrás: Ferling
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.