2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Erősebb a forint, de törékeny a hangulat
2013.06.26
Egyéb hírek
140
Erősebb a forint, de törékeny a hangulat A nemzetközi piacokra kezdenek visszatérni a vevők, ám még mindig óvatosak: az amerikai tőzsdék emelkedése után az ázsiai piacok már vegyesen zártak. Ez a határozatlanság pedig a forint árfolyamán is érződik, a keddi hullámvasút után erősebb szinteken várja a folytatást. 


Habár az amerikai részvénypiacok emelkedéssel fejezték be a keddi kereskedést, az ázsiai tőzsdéken nem volt egységes irány. Az is óvatosságra int, hogy az amerikai dollár már sorozatban a hatodik napja erősödik az euróval szemben (az EUR/USD kurzusa az 1,30-as szinthez közelít), ami nem éppen kedvező jel a feltörekvő piaci devizák számára. A feltörekvő piaci eszközök szempontjából az sem túl biztató, hogy Kínában a jegybank közbelépése sem tudta megnyugtatni a kedélyeket teljesen, és az amerikai kötvényhozamok is emelkednek.



A forint a keddi kereskedésben igazi hullámvasútra ült, a délutáni kamatdöntés után sem tudta eldönteni az irányt. Estére végül a 297-es szint alá kerültek az euróval szembeni jegyzések és a törékeny nemzetközi hangulatban szerda reggel is itt folytatódik a kereskedés.



A tegnapi külföldi adatdömping után ma nyugodtabb nap várható ebből a szempontból. Reggel ugyanis csak egy francia felülvizsgált GDP-adat érkezik, délután pedig az Egyesült Államokban közlik az első negyedévi növekedési adat második felülvizsgálatát.





portfolio.hu