2024.09.21 | Szombat
Máté, Mirella napja

A legnagyobb világmárkákat is képviselte a Baker & McKenzie új elnöke
2016.11.10
Egyéb hírek
1615
.
Paul Rawlinsont választották a Baker & McKenzie új elnökévé. A frissen kinevezett vezető a vállalat első brit elnökeként vette át a nemzetközi ügyvédi iroda irányítását.

A Baker & McKenzie éves partnertalálkozóján Barcelonában jelentették be az ügyvédi iroda 15. elnökét. Paul Rawlinson 1986-ban csatlakozott a céghez, ahol 10 évvel később már partnerként dolgozott. A londoni iroda vezetését 2013 óta látta el. Rawlinsonnak jelentős szerepe volt az innovatív, ügyfélközpontú kezdeményezésekben a Baker & McKenzie-nél, hiszen az ő segítségével jöhetett létre az iroda belfasti és manilai globális szolgáltató központja, ezzel a Baker & McKenzie lett az első globális ügyvédi irodája, amely ilyen megoldást vezetett be. Mindemellett, aktív tagja több üzleti szervezetnek is, például a Nemzetközi Hamisítás Elleni Koalíciónak, a Hamisítás és Kalózkodás Elleni Üzleti Koalíciónak, a Francia Védjegy és Design Szövetségnek, valamint a Nemzetközi Védjegy Egyesületnek is. Az új vezető szakmai tevékenysége során olyan világcégek védjegyügyeiben vett, illetve vesz részt, mint a L'Oréal, a Sportingbet, Calvin Klein, valamint a British American Tobacco, emellett tagja az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League hamisítási ügyekkel foglalkozó tanácsadó testületének is.

A három évtizede a Baker & McKenzienél dolgozó brit szakember hat év után váltja a leköszönő Eduardo Leitet, aki az ügyvédi iroda nyugalmazott elnökeként és vezető partnerként a cég New Yorki-i és latin-amerikai növekedésére koncentrál majd.

A vezetőségben ezzel egy időben számos változás történt. Gary Seib és Michael Wagner váltja az ázsiai és észak-amerikai regionális tanácsok vezetőségében Bruce Hambrettet és Jim Hollowayt. A vállalat további két új tagot is kinevezett végrehajtói tanácsába, a szingapúri Ai Ai Wong és a washingtoni Duane Webber személyében. A Baker & McKenzie továbbá bejelentette, hogy Globális Fogyasztói Cikkek néven új ipari csoportot hoz létre.

Igazán megtisztelő, hogy a Baker & McKenzie elnökeként folytathatom eddigi munkámat. Izgalmas elképzeléseink vannak irodánk számára, amelyek ügyfeleinket és munkatársainkat helyezik a középpontba és biztos vagyok abban, hogy új csapatunk segítségével elérjük kitűzött céljainkat” – mondta Paul Rawlinson.
Forrás: Noguchi