2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Még magas a cégtörlések száma az építőiparban, lassan javul csak a helyzet
2016.10.25
Munkahely
772
.
Még mindig magas a cégtörlések száma az építőiparban, de az egy évvel korábbihoz képest kissé javult a helyzet - közölte az Opten céginformációs.

Idén a harmadik negyedévben 1 341 építőipari céget töröltek, és 706 új vállalkozás lépett piacra, a cégtörlések ezzel 24 százalékot estek vissza az előző negyedévhez képest, és 3 százalékot az előző év azonos időszakához képest.
Az építőipari cégek 2,7 százalékát törölték egyetlen negyedév alatt, ami nem túl megnyugtató - mondta Pertics Richárd az Opten Kft. céginformációs igazgatója a közlemény szerint.

Továbbra is csak lábadozik az építőipar: hiába az ingatlanpiac felfutása, a kieső központi beruházásokat még mindig nem sikerült ellensúlyozni az építőipari versenyszektornak. A szektor termelési volumene még mindig esik, de már egyértelműen és stabilan elszakadt egymástól a két - az épületek építése, és az egyéb épületek - építményfőcsoport teljesítménye.

Az épületek építése építményfőcsoport termelésben stabilan hozza a pozitív számokat, míg az egyéb építmények építése folyamatosan esik a központi beruházások visszaesése miatt. A piaci beruházások szerepének növekedése pozitív jelenség a szektor hosszú távú életképességét tekintve, de összességében a szektor még mindig instabil, és az egyik "legfertőzöttebb" ágazat az országban - mondta az Opten szakértője.

Idén a harmadik negyedévben csak 254 építőipari vállalkozás ellen indult felszámolás eljárás, ami sokéves mélypontot jelent. A mostani felszámolási szám a 4 évvel ezelőtti rekordszintű értéknek már csak az ötöde. A felszámolások számának csökkenése az ágazat tisztulását mutatja - tette hozzá.
Forrás: MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.