2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Forradalmasítja a kékgalléros munkaerő-toborzást a profession új alkalmazása
2016.10.10
Munkahely
1112
.
A kék-galléros munkaerő-toborzást teszi egyszerűbbé a Profession.hu új fizikai munkára, szakmunkára és adminisztrációs állásokra specializálódott alkalmazása, a Mobil Munka. Az ötlet lényege, hogy az olyan típusú munkáknál, amelyeknél nem létfontosságú a többkörös felvételiztetés, a végletekig egyszerűsíti a jelentkezést, ezzel biztosítva a magas számú érdeklődőt. Abban, hogy a megfelelő munkavállaló kerüljön a munkaáltató látókörébe a GPS koordinátákra és a felhasználói szokásokra optimalizált rendszer segít.

Az okostelefonok alapjaiban reformálták meg a felhasználói szokásokat: a magyarok harmada már mobilon keres munkát, ráadásul elvárja az egyszerűséget és a gyorsaságot. Erre a trendre válaszol a Mobil Munka alkalmazás, amelyben a Tinder alkalmazáshoz hasonlóan szemezgethetnek a munkakeresők a lehetőségek között és akár telefonon vagy sms-ben is jelentkezhetnek a lehetőségekre.

A megoldást világszinten már közel félmillióan használják. Az újítás lényege, hogy a megfelelő embert a megfelelő pozícióval minden felesleges kör kihagyásával, gyorsan és hatékonyan köti össze. A Mobil Munka nem csak a munkakeresők számára nyújt felhasználóbarát kezelőfelületet, de a hirdetésfeladást is egyszerűsíti.

A magyar álláspiac teljesen átalakult, mára a munkáltatóknak sokkal rugalmasabban kell kezelniük a felvételi folyamatot, ha meg akarják találni a megfelelő jelentkezőt. Egy felszolgálói, kozmetikus, vendéglátós, vagy eladói állásnál elég, ha a személyes találkozón bizonyít a jelentkező, minden más kör feleslegessé vált. Leginkább ezekre a szakmunkás állásokra koncentrál az ingyenes hirdetésfeladást biztosító alkalmazás, amelynek bevezetését nagy ívű kampánnyal támogatja a Profession.hu.
Forrás: Profession.hu, Noguchi
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.