2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Érkezik a megemelt bér a pedagógusoknak, az egészségügyi dolgozóknak
2016.10.05
Munkahely
723
.
A napokban kapják meg első megemelt bérüket a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók - erről beszélt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Az államtitkár kifejtette, hogy az egészségügyben és az oktatásban már megkezdett fokozatos béremeléseket a következő években is folytatják. Az egészségügyben 2012 és 2019 között megduplázódik az ápolók fizetése. Az ápolók körében van olyan, aki 35 ezer, az orvosoknál pedig 107 ezer forintos havi emelést kap.

Azt mondta: az egészségügyi dolgozók elvándorlása több tényezőtől függ, de az egyik fő ok a pénz, ezért döntöttek úgy, hogy érdemi emelést hajtanak végre. A jövő évi költségvetésben 171 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, ebből 81 milliárdos többletet csak az egészségügyi bérekre fordítanak majd - emelte ki Rétvári Bence.

Az államtitkár elmondta: a pedagógusok emelését, szokás szerint a szeptemberi iskolakezdéshez igazították, így ők is a napokban kaphatják meg megemelt fizetésüket. A pedagógusok bére 2013-hoz képest 2017-re a másfélszeresére emelkedik - tette hozzá.
Forrás: MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.