2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Nem dolgozhat örökké - Görbe tükör a terveinknek
2016.09.29
Nyugdíj
2178
.
Az OTP Nyugdíjpénztár a „Nem dolgozhatsz örökké” kampány elemeként ezúttal rövid videókban kívánja felhívni a lakosság figyelmét az élethosszig tartó munka veszélyeire. A hazai lakosság jelentős része ugyanis azt tervezi, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozni fog.

A magyar lakosság 82 százaléka jelenleg nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással. Sokak szerint erre nincs is szükség, hiszen úgyis dolgozni fognak a nyugdíjkorhatár elérése után.
Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója arra figyelmeztet, hogy az időskori munka egy nem várt következménnyel járhat, amire ma kevesen gondolnak:
„Érdekes ellentétet tapasztalunk a hazai lakosság gondolkodásában, amit több statisztikai adat is alátámaszt. Egyfelől szeretnénk olyan nyugdíjas éveket élni, mint amilyet a nagyszüleinktől láttunk, és szeretnénk az idős éveinket pihenéssel, utazgatással tölteni. Ugyanakkor a lakosság jelentős része azzal is tisztában van, hogy a nyugdíjrendszer a mai formájában nem lesz képes mindenki számára biztosítani a boldog nyugdíjas éveket. Az OTP Bank kutatása szerint az emberek kétharmada azt tervezi, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozni fog. Ez azonban ahhoz vezethet, hogy a ma ismert időskor, a klasszikus nagymama-nagypapa szerep eltűnik. Így nemcsak magunktól vesszük el a pihenés lehetőségét, hanem az unokáinkat is megfosztjuk a nagyszülőkkel töltött időtől.”

Az OTP Nyugdíjpénztár idén nyáron indított figyelemfelkeltő kampánya legújabb elemeként két rövidfilmben mutatja be, hogy miért is „nem dolgozhat senki örökké”.
https://www.youtube.com/watch?v=SJEK3wf-7xU
https://www.youtube.com/watch?v=ckAWaKMFjdE

A videók – és az egész kampány – célja a figyelemfelhívás és a párbeszéd-generálás. A hazai piac legnagyobb nyugdíjpénztára arra számít, hogy a videók a kampány többi eleméhez, például az első hazai nyugdíjmúzeumhoz hasonlóan elgondolkodtatják a lakosságot, hogy ha a megtakarítások helyett nyugdíjas kori munkával terveznek, rossz megoldást választanak.

Az OTP Nyugdíjpénztár számításai szerint, ha egy mai 35 éves, nyugdíjas koráig félretesz mindössze havi 5 000 forintot, akkor több mint 25 000 forinttal egészítheti ki időskori bevételeit havonta. Ez pedig a különbséget jelentheti a munkával és a pihenéssel töltött nyugdíjas évek között.
Forrás: Café PR