2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Így büntet egy cég, ha nem figyel a dolgozó az egészségére
2013.03.26
Munkahely
88
Így büntet egy cég, ha nem figyel a dolgozó az egészségéreA CVS Pharmacy, Amerika legnagyobb gyógyszertár hálózata új egészségügyi politikát vezetett be a dolgozói között - írja a jobs.aol.com.


A CVS Pahrmacynak közel 200 ezer alkalmazottja van Amerikában, és a cég az összes dolgozóra egészen szokatlan egészégügyi politikát tervezett. Eszerint az alkalmazottaknak mérniük kell többek között a véronyomásukat, a súlyukat, a vércukrukat, és ezekről havi szinten kell jelentést adniuk, más különben bírásgot fizethetnek - írja a jobs.aol.com.
Erre a kinti bonyolult és drága egészségügyi rendszer miatt van szükség. A biztosítási díjak nagyon magasak, így a dolgozóknak vállalniuk kell, hogy az általuk mért értékek nem mozdulnak el olyan mértékben, hogy a cégnek többet kelle fizetnie a biztosítónak, különben bírságot fizettet az alkalmazottakkal, ami a céges életbiztosítási programba megy majd.
Ennek a bírságnak az összege havi 50 dollár, vagy egy összegben évi 600 dollár.
Amerikai vélemények egyébként rendkívül aggasztónak találják ezt a cégpolitikát, és sokaknak nem tetszik, hogy büntetéssel fenyegetik a dolgozókat az egészségük megőrzése érdekében.jobline.hu



További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.