2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Több mérnökre és informatikusra van szükség az országban
2016.05.13
Munkahely
504
.
A kormány partnere a piaci szereplőknek abban, hogy több mérnök és informatikus legyen az országban - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára csütörtökön a győri Széchenyi István Egyetemen, a távközlési világnap alkalmából rendezett szimpóziumon.

Kara Ákos felidézte, a vállalatok egyértelműen jelezték, hogy szükségük van mérnökökre és informatikusokra, és megjegyezte, "a következő hónapokban olyan döntések születnek meg a kormány részéről, amelyek segítik ennek a célnak a megvalósulását".
Az MTI kérdésére az államtitkár kifejtette: a döntések egy része a szakképzés további, a piaci igényekhez illeszkedő átalakítását szolgálja, valamint olyan célzott programok elindítását, amelyekkel vonzóvá teszik a fiatalok számára az informatikus szakot.
Hozzátette, hogy a digitalizáció a versenyképesség szempontjából különösen fontos a magyar vállalkozások számára, ezért a kormány több programot is indít a nyáron, kifejezetten a kis- és közepes vállalkozások számára.

Erre a célra közel negyvenmilliárd forintot szánnak, amelyből 18 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás lesz - fűzte hozzá.
Kara Ákos a szakképzés piaci igényekhez igazítására jó példának hozta fel azt a megállapodást, amely a győri egyetem kötött többek között a Huawei-jel és az Antenna Hungária Zrt.-vel.
A politikus beszélt arról is, hogy jól halad a szupergyors internet program megvalósítása, amellyel a kormánynak az a célja, hogy 2018 végére minden magyar háztartás csatlakozhasson a szélessávú internethez.
Forrás: MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.