2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Alkalmazás szűri ki, írt-e rosszat a Twitterre a munkahelyéről
2013.04.03
Munkahely
94
Alkalmazás szűri ki, írt-e rosszat a Twitterre a munkahelyérőlEgy új alkalmazás segít kiszűrni a főnökünkre és a munkahelyünkre tett epés megjegyzéseinket a Twitterről. Elvégre nem lenne jó az utcára kerülni emiatt - számol be a technet.hu.

A Hannoveri Egyetemen dolgozó Ricardo Kawase és csapata által alkotott FireMe! alkalmazás folyamatosan monitorozza Twitter bejegyzéseinket, és ha negatív felhangú megjegyzéseket talál olyan szövegkörnyezetben, amelyben a főnökünk vagy a munkahelyünk is szóba kerül, automatikusan küld nekünk egy üzenetet. 'Mit szólnál, ha a főnököd megtudná, hogy azt írtad, hogy...' - (és ide jönne mindenkinek a saját kedvenc szidalma, amit a főnökére szokott mondani, az egyszerűség kedvéért legyen most annyi, hogy) Utálom a főnököm!'. Majd folytatódik az üzenet: „Ezt te írtad ki a Twitterre, és most az egész világ láthatja!'

Az alkalmazás ezen felül küld egy linket is a felhasználónak, amelyen megtekintheti, hogy körülbelül hány százalék esélye van arra, hogy kirúgják - írja a technet.hu. Ez a szám persze csak a játék része, de talán felhívja a figyelmet arra, hogy érdemes odafigyelni, hogy mit írunk ki a közösségi oldalon. Miután megkaptuk az üzenetet, a program rögtön felajánlja azt is, hogy töröljük a kérdéses bejegyzést. Egy teszt során, három hét alatt 4304 figyelmeztető üzenetet küldtek ki, és ez alapján 249 sértő bejegyzést két órán belül töröltek is.jobline.hu
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.