2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Így toboroz gyakornokokat a Telekom
2013.04.03
Munkahely
85
Így toboroz gyakornokokat a Telekom2013 szeptemberében ismét elindul a Magyar Telekom gyakornoki programja, amelyre többek között social media eszközökkel is toborozzák a jelentkezőket.

A közösségi hálón modern környezetben, laza stílusban indult el a Mérnökgenerátor játék, amellyel elsősorban mérnökhallgatókat céloznak meg. A kampányban az informatikusokat körüllengő sztereotípiákat és hiedelmeket szeretnék lerombolni.
Mérnök és mérnök között fényévnyi különbségek vannak – hirdeti a Telekom -, hiszen a technológiai érdeklődésű fiatalokra a cégen belül is sokféle területen van szükség, illetve egyre több helyen kommunikációs és szervezői készséggel is kell rendelkezniük a sikeres helytálláshoz. A Mérnökgenerátorban a játék során 4 kérdéskör mentén határozhatják meg a résztvevők, hogy mi jellemző rájuk (pl. rafkós, szaki, előkóstoló, innovátor, buherátor….), majd ez alapján rajzolódik ki profiljuk, ami javaslatot tartalmaz arra nézve, hogy milyen szakterület való nekik igazán, illetve, hogy érdemes-e jelentkezniük a gyakornoki programra
A Mérnökgenerátor üzenete egy tekintetben egységes: a Telekomnál mindenki megtalálhatja a számítását és kibontakoztathatja tehetségét, hiszen az érdeklődésének megfelelő munkát végezhet. A játék egyébként technikailag is innovatív megoldás, a fejlesztők lehetővé tették a fiatalok számára, hogy okostelefonról is elérhető legyen az egyébként Facebook-alkalmazás.
A játék a Gyakornok leszek a Telekomnál Facebook oldalon érhető el április 2. és 10. között.jobline.hu

További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.