2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Más is észrevette, hogy a magyar eladók nem kedvesek
2013.04.16
Munkahely
92
Más is észrevette, hogy a magyar eladók nem kedvesekKeveset mosolyognak a magyar kiszolgálók, pedig köszönni azért szoktak egy nemzetközi felmérés szerint.

A magyar vevő-, illetve ügyfélkiszolgálók a világátlaghoz képest az üdvözlésében és a kapcsolt értékesítések terén is átlagon felül teljesítenek, azonban rendkívül keveset mosolyognak - derül ki egy vevőkiszolgálást vizsgáló, 57 országban zajlott felmérésből.
Magyarország összesítésben a középmezőnyben végzett a mosolyra, a köszöntésre és a kapcsolt termékek ajánlására vonatkozó több mint kétmillió válasz összesítése után. Az első helyet a spanyolok szerezték meg - tájékoztatta az MTI-t a felmérést végző ClientFirst Consulting Kft. közleménye.
Magyarországon a vizsgált esetek 90 százalékában üdvözölték a vevőket, és 57 százalékban történt sikeres kapcsolt értékesítés. Spanyolország a mosoly és a kapcsolt termékek ajánlása kérdésekben is első helyen végzett, a vevők köszöntése terén azonban csak negyedik lett.
A spanyolok után a legmosolygósabb vevőkiszolgálók a görögök, a lengyelek és a kínaiak, a legkevesebbet pedig Pakisztánban és Szlovéniában mosolyognak. A kontinensek versenyében Dél-Amerika nyert, Észak-Amerika lett a második helyezett, a legalacsonyabb pontszámot Afrika kapta.
Az ágazatokat vizsgálva a vendéglátó és a pénzügyi szektor áll az élen a mosoly és a köszöntés terén, előbbi a kapcsolt értékesítésben is az első helyet szerezte meg. A szállítmányozásban és a kormányzati szektorban dolgozók mosolyognak viszont a legkevesebbet, köszönés tekintetében pedig az autóipar és a kiskereskedelem marad le.
Köszönni leginkább Kolumbiában, Uruguayban, Peruban és Spanyolországban szeretnek, legkevésbé pedig Pakisztánban. A kontinensek között ugyancsak Dél-Amerika jeleskedett, a leggyengébben pedig Ázsia teljesített.hvg.hu
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.